• Fitshaker do škôl

          • Milí žiaci, nakoľko nám momentálna situácia neumožňuje mať telesnú výchovu a poznáme Vás príliš dobre na to, aby sme vedeli, že neobsedíte len tak na jednom mieste, rozhodli sme sa, že s pomocou FITSHAKERA vrátime pohyb do škôl :-) (vlastne do vašich domovov).

            Je to jednoduché a zadarmo, nepotrebujete k tomu nič okrem online prístupu k Vašim mobilom, notebookom, či už tabletom.  Vyberiete si aktuálny  program cvičenia, ktorý si môžete kedykoľvek zmeniť a cvičíte.

            https://fitshaker.sk/cvicenia/

            Pokiaľ záujem napíšte mi na:

            richter.denisa@gmail.com 

             

          • Jednoducho a prehľadne

          • Na základe novej vyhlášky ÚVZ a uznesenia vlády pribudli na stránku minedu.sk nové usmernenia a opatrenia. Pre lepšiu prehľadnosť sme Vás pripravili jednoduché infografiky, ktoré Vám pomôžu zodpovedať otázky, čo robiť v prípade, ak ste zamestnanec školy, ak ste rodič a máte dieťa v škole.

            Všetky ďalšie podrobnosti nájdete v dokumentoch nižšie.

          • Branislav Gröhling - Vzdelanie je budúcnosť krajiny

          • ŠKOLY A VÝSLEDKY TESTOVANIA

            Na základe novej vyhlášky ÚVZ a uznesenia vlády tu dávam niekoľko odpovedí na otázky ohľadom výsledkov testov učiteľov či rodičov.

            ❗️Najprv jedna informácia: Ministerstvo školstva nerealizuje testovanie, neurčuje jeho podmienky, jeho organizáciu, podmienky domácej izolácie či povinnosti pri pozitívnom či negatívnom výsledku. Testovanie realizuje rezort obrany a jednotlivé špecifiká upravuje s rezortom zdravotníctva a s ÚVZ. Pri jednotlivých detailoch odporúčam obrátiť sa na nich a na ich dokumenty.

            Tu sú hlavné dokumenty, z ktorých vychádzame:

            👉Uznesenie vlády 693/2020: https://bit.ly/2GdiwUJ

            👉Vyhláška ÚVZ číslo 15: https://bit.ly/37X4bqP

            👉Vyhláška ÚVZ číslo 16: https://bit.ly/2HSqSlm

            Základné princípy:

            🔴Pozitívny človek: Celá domácnosť ostáva v domácej izolácii 10 dní (rodič, dieťa, všetci bez výnimky, určuje to 15. Vyhláška ÚVZ)

            🟢Negatívny človek: Nosí pri sebe potvrdenie, ktoré sa požaduje pri vstupe do prevádzky (či už vstupuje ako zamestnanec alebo cudzí človek, 16. Vyhláška ÚVZ)

            🔵Netestovaný človek: Podľa Vyhlášky ÚVZ tento človek nebude bez negatívneho testu pustený do zariadenia (okrem žiaka a dospelej osoby s výnimkou). Ak ide o rodiča bez testu, odporúčame mu, aby dieťa nedával do MŠ a aby na ZŠ využil ospravedlnenie na 5 za sebou idúcich vyučovacích dní, ktorými sú 3., 4., 5., 10. a 11. november. Následne 12. novembra nastúpi do školy a tým sa zároveň dodrží lehota 10 dní

            Čiže:

            👉Ak má rodič pozitívny test, celá domácnosť musí ostať v domácej izolácii zmysle 15. Vyhlášky ÚVZ

            👉Ak má rodič negatívny test, môže byť vpustený do objektu školy

            👉Ak rodič nebol na teste, nemôže vstúpiť do objektu školy. Rodičom vtedy odporúčame nedávať dieťa do MŠ na dobu 10 kalendárnych dní a v prípade ZŠ ospravedlniť žiaka z 5 vyučovacích dní idúcich po sebe (teda 3., 4., 5., 10. a 11. november)

            👉Ak učiteľ nebol na teste, nemôže vstúpiť do školy (16. Vyhláška ÚVZ). V tomto prípade možno pracovať z domu, alebo dohodnúť sa na čerpaní dovolenky, náhradnom voľne či pracovnom voľne. Ak ide o zdravotné dôvody, je tu výnimka. Bližšie informácie v sú danej vyhláške.

            Podmienky fungovania škôl teda budú závisieť aj od výsledkov celoplošného testovania. Dúfam, že aj vďaka testovaniu sa budeme môcť čo najskôr vrátiť do škôl.

            Tieto informácie nájdete aj na webe ministerstva: https://www.minedu.sk/usmernenie-k-opatreniam.../

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
        • zsbeladice@gmail.com,
        • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535 MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
        • Školská 252 951 75 Beladice 95175 Beladice Slovakia
        • 53459148
        • 2121407233
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje