• Zápis do 1.ročníka

          • Zápis do 1. ročníka

             

            Zápis detí do 1. ročníka pre školský rok 2021/2022 sa bude konať v termíne

            12. a 13. apríla 2021 od 12.00 hod. do 16.00 hod. v budove ZŠ.

            Zapisujú sa deti narodené od 01. 09. 2014 do 31. 08. 2015 aj deti, ktoré mali v školskom roku 2020/2021 odklad školskej dochádzky.

            Ak bude v čase konania zápisu pretrvávať mimoriadna situácia, núdzový stav alebo výnimočný stav vyhlásený v súvislosti s ochorením COVID-19, zápis sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí.

            Na zápis si môžete zvoliť jednu z nasledujúcich možností:

            1. Vyplniť elektronickú prihlášku na našej webovej stránke - vyplnenú žiadosť podpísanú obidvomi rodičmi/zákonnými zástupcami + rodný list dieťaťa a občianske preukazy obidvoch rodičov na overenie údajov donesiete do školy v čase zápisu.

            2. Ak nemáte ani možnosť elektronicky komunikovať so školou, ani si sami vytlačiť potrebné dokumenty zo stránky školy - v čase zápisu si žiadosť a ostatné potrebné dokumenty môžete vyplniť buď priamo v škole, alebo si ich vyplníte doma a doručíte ich do školy.

            Počas zápisu Vás žiadame o dodržiavanie sprísnených hygienických opatrení. 

            Ak máte dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, doložte vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, a to najneskôr do 15. júna 2021.

            Informácie ešte upresníme podľa aktuálnej situácie v čase konania zápisu. Aj preto je vhodné, aby ste naďalej sledovali webovú stránku našej základnej školy.

            Vážení rodičia, ďakujeme za spoluprácu a prípadné otázky môžete posielať na našu               e-mailovú adresu zsbeladice@gmail.com, prípadne konzultovať telefonicky 037 63 30 247.

            Tešíme sa na našich budúcich prváčikov.

          • Literárna súťaž + práce žiakov

          • Všetkým milovníkom literatúry, predovšetkým však našim žiakom a deťom z MŠ, dávame do pozornosti autorskú súťaž v písaní svojej vlastnej tvorby pri príležitosti „MARCA - mesiaca knihy“.

            „Kto veľa číta, veľa sa dozvie...“

            ...no a my sa chceme dozvedieť, ako si poradíte s touto našou výzvou a veríme, že sa jej chopíte v čo najväčšom počte. Nezáleží na rozsahu tvorby ani na žánri.
            Môžete tvoriť: básne, rozprávky, príbehy, povesti, bájky... Hraniciam sa medze nekladú.

            Deti, ktoré ešte nevedia písať, ale chceli by sa súťaže zúčastniť, môžu nakresliť postavičku z obľúbenej knihy, z ktorej im rodičia, prípadne pani učiteľky v MŠ čítajú.

            Po ukončení súťaže autorov najkrajších prác oceníme, preto neváhajte a zapojte sa!

            Svoje práce môžete posielať do 31.3. 2021 elektronicky na adresu: richter.denisa @gmail.com.

            práce žiakov 1. stupeň

            práce žiakov 2. stupeň

            Livka sa zapojila do literárnej súťaže prečítaním svojej obľúbenej rozprávky:-)

          • Dôležitý oznam!!!

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia zriaďovateľa a na základe rozhodnutia ministra školstva číslo 2021/10079:1-A1810 zo dňa 5. februára 2021 a číslo: 2021/10079:2-A1810 zo dňa 2. marca 2021 a v súlade s podmienkami uvedenými v uznesení vlády Slovenskej republiky č. 122 a 123 z 28. februára 2021 sa

             od 15.03.2021

            - obnovuje prezenčné vyučovanie pre žiakov 1.- 4.ročníka základnej školy,

             - obnovuje prevádzka školského klubu a zariadenia školského stravovania,

             - obnovuje prevádzka oboch materských škôlok.

            Podmienky nástupu dieťaťa do školy:

            1.Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka pri nástupe do školy je vyžadované každých 7 dní (negatívny test sa odporúča od oboch rodičov, pre zabezpečenie bezpečnejšieho prostredia žiakov v škole v tejto ťažkej situácii).

            2. Žiaci prejdú  ranným zdravotným filtrom (meranie teploty, dezinfekcia rúk).

            Podľa § 24 ods. 6 písm. b), c) zák. č. 355/2007 Z. z. do predškolského zariadenia môže byť umiestnené iba dieťa, ktoré neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenia. Tieto skutočnosti potvrdzuje písomným vyhlásením zákonný zástupca dieťaťa. Vyhlásenie nesmie byť staršie ako jeden deň. Vyhlásenie predkladá zástupca dieťaťa pred prvým vstupom dieťaťa do školského zariadenia a po neprítomnosti dieťaťa v školskom zariadení dlhšej ako päť dní.

            Tlačivo 11c) – je zverejnené v prílohe - podpisuje jeden rodič, v prípade, že obaja rodičia pracujú mimo domu.

            Tlačivo 11a)- je zverejnené v prílohe- podpisujú rodičia ostatných žiakov

            Vstup rodičov do budovy školy je zakázaný!

            Zákonný zástupca:

            1. Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka       do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).
            2. Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe              v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.
            3. Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky základnej školy      a školského klubu detí na školský rok 2020/2021.
            4. Predkladá   Čestné prehlásenie, ktoré prinesie vyplnené do školy (prípadne vyplní tlačivo pred školou v deň nástupu dieťaťa do ZŠ, MŠ).
            5. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy.
            6. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

            V prípade, že sa dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

            1. Škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu.
            2. Zákonný zástupca žiaka je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh. Zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“. Uvádzame v akých prípadoch má zákonný zástupca nárok na OČR alebo pandemickú OČR. Zákonný zástupca má nárok       na ošetrovné svojich detí ak:
            • im bola nariadená karanténa/izolácia,
            • ich trieda/škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu (zriaďovateľ, riaditeľ   alebo RÚVZ), pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno,
            • ich lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania             z dôvodu choroby dieťaťa.

             

            Príchody do školy :

             (7.35 – 7.45 h)

            Školský klub detí- zoznam žiakov nahláste triednym učiteľkám.

            Obedy budú zabezpečené v školskej jedálni, rodič má povinnosť odhlásiť žiaka, ktorý nepríde       do školy, alebo nemá záujem o stravovanie žiaka.

             

            Vyučovanie žiakov 5. -  9. ročníka ZŠ pokračuje dištančnou formou.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

             

             

             

          • Svetový deň Downovho syndrómu -PoNoŽkOvÁ vÝzva

          • Výzva Svetového dňa Downovho syndrómu na rok 2021

            V čase, keď sú naše osobné stretnutia vzácne a ojedinelé, keď žijeme prevažne izolovaní od rodiny, kamarátov, spolužiakov, kolegov...  má sa Svetový deň Downovho syndrómu 2021 niesť práve v znamení oslavy všetkých spôsobov, ako sa v tomto náročnom období navzájom spájame. Preto medzinárodné organizácie, ako Down Syndrome International (DSI), World Down Syndrome Day (WDSD) a European Down Syndrome Association (EDSA), prichádzajú k tohtoročnému Svetovému dňu Downovho syndrómu s výzvou #CONNECT (voľne preložené ako pripojenie, spojenie...)

             

            Čo treba robiť v súlade s výzvou?

            Môžete: natáčať videá a cvakať fotky, ktoré dokumentujú, ako ľudia s Downovým syndrómom komunikujú v tomto čase s okolitým svetom – s kamarátmi, spolužiakmi, rodinou, učiteľmi, kolegami... Videá by mali zároveň podčiarknuť hlavne ich technické zručnosti, vedomosti a tvorivosť

            Alebo úplne postačí: 21.3.2021 si obuť si ponožky rôznych farieb alebo VeĽkOsTí.......pretože BYŤ odlišný je úplne NORMÁÁÁÁlneeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!

             

            Všetky fotky, ktoré prídu na mail: richter.denisa@gmail.com, budú zverejnené na školskej stránke :-)

          • Tajomná záhrada - VYHODNOTENIE

          • Milí naši prázdninoví súťažiaci,

            Dnes sme sa spoločne s kolegyňami pozreli na Vaše práce a verte nám, nebolo to jednoduché sa zhodnúť na tom, ktorá Tajomná záhrada bola najkrajšia. V niektorých boli použité fotografie, dokonca i zvuk, iné boli maľované na papieri, plátne,  strihané, či dokonca sadené. No jedno mali spoločné! Boli všetky krásne!!!

            Každý jeden z nás je iný, každý má iné predstavy o tom ako by to malo vyzerať a to je to výnimočné vo VÁS!!!

            Preto sme sa rozhodli, že ocenená bude každá práca a žiadne poradie nebude, pretože všetci ju máte  originálnu, plnú fantázie.

            Momentálne však nevieme ako Vám Vaše odmeny doručíme, no nebojte sa, nenecháme si ich!!!! Sú Vaše, zaslúžite si ich!!!

             

          • Doležitý oznam!

          • Pri otváraní škôl sa zriaďovatelia jednotlivých škôl a školských zariadení (štátnych, cirkevných, súkromných) riadia Uznesením vlády SR č. 123/2021 k ďalším obmedzeniam slobody pohybu

            a pobytu zákazom vychádzania, Uznesením vlády k aktuálnemu rozdeleniu okresov podľa epidemiologickej situácie, rozhodnutím Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len MŠ SR) a platným COVID AUTOMATOM.

            Vláda prijala dňa 28.02.2021 na základe rokovaní predstaviteľov štátu a vedcov nové opatrenia, ktoré majú počas nasledujúcich troch týždňov od 3. do 21. marca znížiť mobilitu, spomaliť šírenie infekcie, zamedziť importu nových variantov vírusu z rizikových krajín a zredukovať nárast hospitalizácií.

            RÚVZ so sídlom v Nitre naďalej neodporúča otváranie škôl a školských zariadení na území okresu Zlaté Moravce.

             

            Nakoľko nie je v možnosti školy zabezpečiť súbežne dištančné aj prezenčné vzdelávanie zriaďovateľ školy Obec Beladice rozhodol nasledovne:

             

            Základná škola ako aj obe materské školy v obci Beladice budú v dňoch

            08.03.2021 – 12.03.2021

            pokračovať v dištančnom vzdelávaní.

             

             

             

                        Mgr. Michal Homola                                                                        PhDr. Mário Žáčik

                             riaditeľ školy                                                                                   starosta obce

          • Prázdninová súťaž - práce žiakov

          •  

            Prvý deň prázdnin a prvá práca v podaní Jakubka Géciho. Tešíme sa na ďalšie!!!

            Druhý deň nám prišla práca od našej prváčky Tamarky Ivankovej. Ďakujeme!!!

            Dnes, tretí deň, sa svojou záhradkou pochválil druhák Alexko Karáč. Večer nám prišla ešte jedna práca od Aničky Cholujovej. Ďakujeme.

            Vo štvrtok sme pridali do našej zbierky rovno 3 fotografie, ktoré nám poslala Ninka Štrbová. Vytvorila svoju tajomnú záhradu, v ktorej by sa chcela ocitnúť nejedna mladá slečna! Ďakujeme!

            V tento deň nám prišla i fotografia práce Dávidka Skridulisa-Tokára, ktorý nám ju nielen nafotil, ale i natočil. Video máte nižšie :-)

            V piatok prispeli svojou tvorbou i súrodenci Akúčoví. Ďakujeme!!!

            Dnes nám prišiel ešte jeden originálny výtvor. Poslal nám ho piatak Marek Zaťko. Čo myslíte, čo má vo svojom skleníku nasadené? Prvá správna odpoveď, ktorá mi príde na mail: richter.denisa@gmail.com bude tiež odmenená :-)

             A v posledný deň tejto našej mini súťaže sa zapojili i súrodenci Hromádkoví. Hanka nám poslala svoju tajomnú záhradu namaľovanú na plátne a jej brat Jurko nám poslal video vytvorené z jeho vlastných fotografií.

            Veľmi ma teší záujem o túto prázdninovú súťaž, s kolegyňami spoločne zasadneme a vyhodnotíme Vaše originálne výtvory. :-)

            Video od Dávidka Skridulisa-Tokára

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
        • zsbeladice@gmail.com,
        • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535 MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
        • Školská 252 951 75 Beladice 95175 Beladice Slovakia
        • 53459148
        • 2121407233
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje