• Deň zvierat

          • Dnes bol opäť iný deň ako sme zvyknutí.  V niektorých triedach už od rána pribudli noví „žiaci“, ktorí nesedeli v laviciach, ale boli usadení v klietkach, krabiciach....

            Žiaci si priniesli svojich zvieracích miláčikov a pripravili si o nich zaujímavé rozprávanie. Ako sa volajú a odkiaľ ich majú, aj o tom, ako sa ich snažia niečo naučiť. Mohli sme si ich obzrieť, pohladkať a niektorí okúsili aj ich ostré zúbky 😊

          • Turistika :-)

          • Dňa 20.6.2024 sme sa všetci spoločne vybrali na turistiku. Naša trasa musela byť presne taká, akú zvládneme všetci. Malí i veľkí. Takže mala zhruba 8 km :-)

            Viedla povedľa ihriska, potom sme mali príjemný chládok na lesnej cestičke, ktorá nás dostala ponad diaľnicu. Tu sme sa už všetci tešili na našu oddychovú prestávku s veľkým prekvapením. Opäť  sme neostali sklamaní a vďaka McDonald´s v Beladiciach  sme si užili stredné hranolčeky a  zmrzlinu zdarma.

             

            Naša veľká vďaka patrí všetkým zamestnancom McDonald´s v Beladiciach a pani Ing. Denise Kahanovej, za ich ústretovosť  a ochotu vždy nám vyhovieť. Veľmi si to vážime.

          • Rozlúčka s predškolákmi

          • Dovidenia,milá škôlka,

            my už nie sme malí.

            Preč sú chvíle,

            keď sme všetci poobede spali.

            Nesmiete sa na nás hnevať,

            nás už čaká veľká škola.

             

            UTEKAJME, VEĎ NÁS LETO VOLÁ!!!

          • Škola v prírode - Stará Lesná

          •      A máme to úspešne za sebou. Pred týždňom sme sa vrátili zo ŠvP a že bolo parádne sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

                Prvý deň sme sa všetci stretli pred školou, čakali nás dva malé autobusy. Veľmi rýchlo sme sa rozdelili aby sme čím skôr do Trnavy dorazili. Tam sme už mali pristavený VLAK!!! Niektorí z nás neistým krokom nastúpili, predsa len po prvýkrát vo vlaku sedeli. Cesta nám ubehla veľmi rýchlo a my sme na miesto určenia dorazili.

                I keď bol druhý deň upršaný, nič nám nebránilo v tom, aby sme si naše súťaže spravili v penzióne. Prenášali sme lentilky s pomocou slamky, hádzali sme ponožky do hrnca a hrali mnoho spoločenských hier. Podvečer, keď dážď ustúpil, vybrali sme sa na krátku prechádzku po okolí.

               Tretí deň sme mali celodenný výlet. Smer STARÝ SMOKOVEC. Cestovali sme vláčikom, navštívili sme TRICKLANDIU  lanovkou sme sa dostali až na Hrebienok, videli sme VODOPÁDY STUDENÉHO POTOKA a samozrejme sme dodržali aj obedňajšiu prestávku. Niektorí načerpali silu buchtami, druhým pre zmenu chutil syr s hranolčekmi.

               Počasie nám prialo až štvrtý deň, preto sme dlho nevyspávali a vybrali sa na ďalší celodenný výlet. Tentokrát do TATRANSKEJ LOMNICE.  Nakoľko nám už škola chýbala, rozhodli sme sa, že prechod  lesíkom si spestríme krikom – presne takým istým ako robíme cez prestávky :-) A počuli ho aj všetky medvede, tie zo strachu pred nami sa radšej schovali a žiadneho sme nevideli. Ale videli sme líšku, ktorá nás prišla pozrieť na SKALNATÉ PLESO.

            V tento deň sme navštívili:

            GALÉRIU DOBRÁ HRAČKA, kde sme boli vyskúšať mnoho atrakcii: staň sa policajtom, hasičom, archeológom, lekárom, módnym návrhárom...zistili sme ako to funguje v továrni.

            MÚZEUM TANAP-U, kde sme sa dozvedeli o prostredí, v ktorom žijú živočíchy TATIER (kamzík, svišť, rys, vlk, medveď, hlucháň a mnoho ďalších.

               Posledný deň po raňajkách sme skontrolovali  kufre, uistili sa, či sme náhodou nič nezabudli. Samozrejme bolo nám smutno, že už odchádzame no zároveň sme sa tešili, že vás rodičia, starí rodičia, súrodenci a  kamaráti po týždni opäť uvidíme.

             

            Mnohí z nás sme si domov priniesli rôzne suveníry, ktoré nám budú pripomínať tohtoročnú ŠvP. My, pani učiteľky sme rady, že sme priniesli Vás, zdravých a šťastných. 

            Zároveň ďakujeme Vám  - rodičom, ktorí ste nám na týždeň zverili, to najcennejšie čo doma máte. Ďakujeme!!!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
        • zsbeladice@gmail.com,
        • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535
          MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
        • Školská 252
          951 75 Beladice
          95175 Beladice
          Slovakia
        • 53459148
        • 2121407233
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje