• Deň zvierat

          • Dnes bol opäť iný deň ako sme zvyknutí.  V niektorých triedach už od rána pribudli noví „žiaci“, ktorí nesedeli v laviciach, ale boli usadení v klietkach, krabiciach....

            Žiaci si priniesli svojich zvieracích miláčikov a pripravili si o nich zaujímavé rozprávanie. Ako sa volajú a odkiaľ ich majú, aj o tom, ako sa ich snažia niečo naučiť. Mohli sme si ich obzrieť, pohladkať a niektorí okúsili aj ich ostré zúbky 😊

          • Turistika :-)

          • Dňa 20.6.2024 sme sa všetci spoločne vybrali na turistiku. Naša trasa musela byť presne taká, akú zvládneme všetci. Malí i veľkí. Takže mala zhruba 8 km :-)

            Viedla povedľa ihriska, potom sme mali príjemný chládok na lesnej cestičke, ktorá nás dostala ponad diaľnicu. Tu sme sa už všetci tešili na našu oddychovú prestávku s veľkým prekvapením. Opäť  sme neostali sklamaní a vďaka McDonald´s v Beladiciach  sme si užili stredné hranolčeky a  zmrzlinu zdarma.

             

            Naša veľká vďaka patrí všetkým zamestnancom McDonald´s v Beladiciach a pani Ing. Denise Kahanovej, za ich ústretovosť  a ochotu vždy nám vyhovieť. Veľmi si to vážime.

          • Rozlúčka s predškolákmi

          • Dovidenia,milá škôlka,

            my už nie sme malí.

            Preč sú chvíle,

            keď sme všetci poobede spali.

            Nesmiete sa na nás hnevať,

            nás už čaká veľká škola.

             

            UTEKAJME, VEĎ NÁS LETO VOLÁ!!!

          • Škola v prírode - Stará Lesná

          •      A máme to úspešne za sebou. Pred týždňom sme sa vrátili zo ŠvP a že bolo parádne sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

                Prvý deň sme sa všetci stretli pred školou, čakali nás dva malé autobusy. Veľmi rýchlo sme sa rozdelili aby sme čím skôr do Trnavy dorazili. Tam sme už mali pristavený VLAK!!! Niektorí z nás neistým krokom nastúpili, predsa len po prvýkrát vo vlaku sedeli. Cesta nám ubehla veľmi rýchlo a my sme na miesto určenia dorazili.

                I keď bol druhý deň upršaný, nič nám nebránilo v tom, aby sme si naše súťaže spravili v penzióne. Prenášali sme lentilky s pomocou slamky, hádzali sme ponožky do hrnca a hrali mnoho spoločenských hier. Podvečer, keď dážď ustúpil, vybrali sme sa na krátku prechádzku po okolí.

               Tretí deň sme mali celodenný výlet. Smer STARÝ SMOKOVEC. Cestovali sme vláčikom, navštívili sme TRICKLANDIU  lanovkou sme sa dostali až na Hrebienok, videli sme VODOPÁDY STUDENÉHO POTOKA a samozrejme sme dodržali aj obedňajšiu prestávku. Niektorí načerpali silu buchtami, druhým pre zmenu chutil syr s hranolčekmi.

               Počasie nám prialo až štvrtý deň, preto sme dlho nevyspávali a vybrali sa na ďalší celodenný výlet. Tentokrát do TATRANSKEJ LOMNICE.  Nakoľko nám už škola chýbala, rozhodli sme sa, že prechod  lesíkom si spestríme krikom – presne takým istým ako robíme cez prestávky :-) A počuli ho aj všetky medvede, tie zo strachu pred nami sa radšej schovali a žiadneho sme nevideli. Ale videli sme líšku, ktorá nás prišla pozrieť na SKALNATÉ PLESO.

            V tento deň sme navštívili:

            GALÉRIU DOBRÁ HRAČKA, kde sme boli vyskúšať mnoho atrakcii: staň sa policajtom, hasičom, archeológom, lekárom, módnym návrhárom...zistili sme ako to funguje v továrni.

            MÚZEUM TANAP-U, kde sme sa dozvedeli o prostredí, v ktorom žijú živočíchy TATIER (kamzík, svišť, rys, vlk, medveď, hlucháň a mnoho ďalších.

               Posledný deň po raňajkách sme skontrolovali  kufre, uistili sa, či sme náhodou nič nezabudli. Samozrejme bolo nám smutno, že už odchádzame no zároveň sme sa tešili, že vás rodičia, starí rodičia, súrodenci a  kamaráti po týždni opäť uvidíme.

             

            Mnohí z nás sme si domov priniesli rôzne suveníry, ktoré nám budú pripomínať tohtoročnú ŠvP. My, pani učiteľky sme rady, že sme priniesli Vás, zdravých a šťastných. 

            Zároveň ďakujeme Vám  - rodičom, ktorí ste nám na týždeň zverili, to najcennejšie čo doma máte. Ďakujeme!!!

          • Olympijský deň

          • Do olympiády sa nemusia zapojiť iba vrcholoví športovci, ale je určená pre všetkých, ktorí si vážia olympijske myšlienky, teda chcú rozvíjať telo i ducha, posilňovať priateľstvo, súťaženie podľa zásad fair play.

            O tom všetkom je šport a dobrý športovec nie je iba ten, kto víťazí, ale najmä ten, kto dodržiava tieto zásady. Dňa 30.5. 2024 sa konal Olympijský deň našich žiakov a kamarátov z MŠ.

            Súťažilo sa v jednotlivých disciplínach. Žiaci tak mali možnosť zmerať si sily v skoku, v behu, hode ....a mnohých ďalších.

            Po záverečnom vyhodnotení a odovzdaní trofejí nasledoval slávnostný obed, ktorý spoločne pripravil  kolektív ŠJ. Po obede sme sa osviežili nanukom a pomaly sme sa rozišli s plným batohom zážitkov, ktoré sme si z tohto dňa odniesli.

            Touto cestou by sme sa radi poďakovali všetkým Vám, ktorí ste sa akokoľvek podieľali na našom spoločnom OLYMPIJSKOM DNI

            Ďakujeme sponzorom TESCO STORES SR Zlaté Moravce, Jednota SD-Beladice, Lekáreň Báb a pánovi Tokárovi.

             

             

             

            Nástup

            Rozcvička

            Beh

            Skoky

            Hod loptičkou

            MIX

            Vyhodnotenie

          • Deň mlieka

          •  

                 Na našej škole sme si minulý týždeň pripomenuli aké dôležité je pre nás mlieko. Sprevádza nás od narodenia, obsahuje látky, ktoré nás dokážu chrániť pred chorobami a dáva nám dobrý štart pre náš ďalší zdravý vývin. 

                Preto sme veľmi radi, že za veľkej pomoci našej pani vedúcej ŠJ Vierke Brunclíkovej, jej pani kuchárok a za podpory vedenia školy sa mohol opäť v plnej mliečnej kráse náš deň predstaviť!!!

             

             

             

             

             

            MŠ Chrašťany

            MŠ Beladice

            ZŠ Beladice

          • Straty - nálezy

          • V areáli školy (pred budovou MŠ) sa našla zlatá naušnica. Majiteľ si ju môže vyzdvihnúť v budove MŠ po preukázaní druhého kusu.

          • Knihy

            • Milí rodičia, opäť Vám prostredníctvom 

              FONI BOOK - u  ponúkame knihy za bezkonkurenčné ceny priamo z tlačiarne. 

              Výhodou pre nás je, že škola môže získať za predaj kníh, knihy do školskej knižnice.

               

              V prípade objednania ma kontaktujte

              mailom na : richter.denisa@gmail.com,

              alebo sms: 0903 404 824

              Termín objednania je najneskôr do: 10.6.

              Termín dodania do školy: 13.6.

              Knihy si môžete príst do školy pozrieť osobne každý deň od 13.00 - 13.30. Alebo po pohode na tel 0903 404 824.

          • Escape room

          • V pondelok sme opäť zažili „Escape room“  -  dobrodružnú hru, kde sa skupina žiakov musí v určenom časovom intervale dostať von zo zamknutej miestnosti. Spoločne sme  hľadali indície, odpovede na zaujímavé hádanky, riešili hlavolamy rôzneho typu a  na ich základe sa nám otvorili zámky a unikli sme  z miestnosti späť do reality.


            Naši žiaci sa opäť  zdokonalili v: spolupráci, komunikácii, vedomostiach  a zručnostiach z každého vyučovacieho predmetu 😊

          • Deň matiek

          •  Pri príležitosti „Dňa matiek“ v nedeľu, 19. mája 2024 sme všetky mamy, staré mamy  privítali v sále kultúrneho domu, aby sme im poďakovali za nekonečnú lásku, starostlivosť, obetavosť a trpezlivosť. Po slávnostnom príhovore pána starostu PhDr. Mária Žáčika a riaditeľa školy Mgr. Michala Homolu predniesli svoje básničky a krásne tance deti materských škôl. Divadelnými scénkami, básničkami, tancom a spevom sa svojim mamám, starým mamám predstavili žiaci našej základnej školy. Všetkým účinkujúcim tlieskala zaplnená sála kultúrneho domu. Ešte raz ďakujeme mamám za ich lásku a obetavosť. Prajeme im, aby boli vždy naplnené dobrom, radosťou a nádejou! Zároveň by sme sa chceli poďakovať aj účinkujúcim. 

            Veríme, že sa o rok opäť stretneme pri tejto milej slávnosti.

          • Kurz plávania (pokračovanie)

          • A máme to tu, úplný záver nášho KURZU PLÁVANIA, ktorý sa konal v Mestskom kúpeli Nitra pod vedením skúsených inštruktorov z plaveckej školy DELFÍN.

            Počas celého týždňa sme spracovali v troch skupinách:

            1.skupina DOBRÍ

            Žiaci sa v tejto skupine  adaptovali na vodné prostredie, naučili sa nácvik ponárania, splývania, pohybu nôh, paží, nácvik súhry nôh a paží pri plaveckom spôsobe kraul.

            2. skupina LEPŠÍ

            Táto skupina sa postupne zdokonalila.  Nacvičili si spôsob dýchania na stranu pri plaveckom spôsobe kraul. Zároveň sa pridávali polohy na chrbte ako príprava na plavecký spôsob znak.

            3.skupina NAJLEPŠÍ

            V tejto skupine sa žiaci zdokonalili v plaveckom spôsobe kraul za používania technických cvičení, nácvik plaveckého spôsobu kraul za používania technických cvičení, nácvik plaveckého spôsobu znak a prsia a štartové skoky.

             

            Súčasťou Kurzu plávania bolo aj oboznámenie sa s historickým centrom Nitry, komentovanou  návštevou hradu, nemohli sme vynechať ani McDonald´s a samozrejme sme  neobišli ani kaviareň Lino´s Coffe na Mostnej ulici v Nitre, kde nás čakali milí rodičia našej Aničky s chutným občerstvením.  

             

            Dovoľte mi v závere poďakovať sa sponzorom: McDonald´s Beladice, Lino´s Coffe. Pánovi Ing.R.Bakaľárovi za bezpečnú dopravu počas celého týždňa a samozrejme všetkým Vám, ktorí ste sa akokoľvek podieľali na tom aby sa náš KURZ PLÁVANIA  mohol uskutočniť.

            ĎAKUJEM!!!

            A šípka na záver v podaní Alexa:-)

          • DEŇ ZEME

          • DEŇ ZEME

             

            Aj Zem má svoj sviatok, každoročne ho slávime 22. apríla. V tento deň sa milióny ľudí na celom svete spájajú s cieľom poukázať na environmentálne problémy, znečistenie a klimatickú krízu, ktoré ohrozujú ľudstvo aj našu planétu.

            Mottom tohtoročného Dňa Zeme 2024 je Zem verzus plasty.

             

            My všetci z ZŠ s MŠ Beladice sme si ochranu našej planéty pripomenuli príhovorom v školskom rozhlase a ohradu našej školy spestrili našimi ekoplagátmi, dielami, ktoré sme spolu vytvorili a tým sme sa snažili osloviť aj všetkých ostatných. Veď Zem máme len jednu a nechceme ju zasypať plastami a iným odpadom!

            A keďže vždy treba začať od seba a čo najskôr, v piatok sme zobrali rukavice, vrecia, dobrú náladu  a vyčistili sme v okolí školy a v obci toho naozaj dosť.

            Pozrite sa akí sme šikovní !

             

             

                                                                                                             PaedDr. Martina Novotová

             

            Eko-plagáty

            Čistenie okolia

          • Z denníka nesmelého plavca ( alebo ako prežiť nielen na svahu, ale i vo vode)

          •  

                Včerajší deň sme zahájili náš KURZ PLÁVANIA!!! Ako to už u nás býva zvykom ranné stretnutie pred školou bolo bezproblémové a priam ukážkové (LVVK nás vycvičil). Presunuli sme sa do mestského kúpeľa v Nitre, kde nás prevzali a následne rozdelili do troch skupín plaveckí inštruktori z plaveckej školy DELFÍN. Pracovne by sme si to mohli nazvať:

            1.skupina DOBRÍ

            2.skupina LEPŠÍ

            3.skupina NAJLEPŠÍ

            Na začiatku bola rozcvička na „súši“ a potom sa už  hýbalo len vo vode. Kto sa nehýbal klesal ku dnu 😊  V závere sme klesali všetci, ale cielene. Skoky boli zo včerajšieho dňa ( po super zmrzline), asi  to najlepšie.

            Dnešné ráno mali mnohé školy náročné, my sme to na plavárni ani nepocítili, ale dopočuli sme sa, že ste to v škole zvládli bravúrne a už teraz vieme, že tie „skúšky“ evakulácie nie sú zbytočné😊

            Dnes sme dali rozcvičku a potom šup ho do vody. Mnohí z nás oproti prvému dňu spravili veľký pokrok. Myslím, že už sa vody nikto nebojí ....

            Po plávaní sme sa presunuli na HRAD, kde sme mali komentovanú prehliadku hradného areálu s nádvoriami a sprístupnenými záhradami, Katedrálu sv. Emeráma, Diecézne múzeum a výstup na katedrálnu vežu.

            Dnešným dňom sme zároveň v polovici nášho KURZU PLÁVANIA. Myslím si, že si všetci zaslúžime  oddych. Zrelaxujte a doplňte si energiu. Vidíme sa vo štvrtok plavci!!!

             

            1. deň

            2. deň

            2. deň - HRAD

          • OKRESNÉ KOLO BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY

          •  

                  Na okresnom kole BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY našu školu v tomto školskom roku reprezentoval  Matej Turza, žiak 7. ročníka. Súťažil v kategórii E (Poznaj a chráň), odbornosť zoológia, pričom tento rok bola zameraná na živočíchy vodných biotopov. Maťko krásne využil svoje znalosti ako rybár a samozrejme sa veľa nového naučil! Zrejme ho budú na najbližšej rybačke napádať už len vedecké názvy živočíchov 😊

            A čo je krásnym zúročením jeho celoročnej usilovnosti?  Získala krásne 2. miesto, k čomu mu srdečne blahoželáme a zároveň postup do krajského kola.

             Maťkovi ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a prajeme mu  veľa ďalších úspechov!

             

                                                                                                                        PaedDr. Martina Novotová

          • Čítame pre radosť 2023/2024

          •      V októbri 2023 sa naša škola zapojila do projektovej výzvy

            Čítame pre radosť,

            s cieľom posilniť pozitívny vzťah ku knihám a čítaniu a budovať čitateľské sebavedomie u žiakov zriadením triednych knižníc spolu v štyroch triedach – dvoch na prvom stupni a dvoch na druhom stupni. 

            MŠ VVaŠ SR zverejnilo v novembri 2023 zoznam podporených žiadostí. V prvom kole naša žiadosť o poskytnutie finančného príspevku nebola podporená. V druhom kole v decembri 2023 sme boli úspešní, pričom sme získali finančný príspevok vo výške 1000 eur.

            Postupne sme odovzdávali knižky do jednotlivých tried. Ako sa to deťom páčilo, posúďte z fotografií.

             

          • VÝSTAVA SNP

          •    Dnes sa naši deviataci zúčastnili VÝSTAVY SNP, ktorej lektormi boli študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb.

            Výstava  približovala SNP- na jednej strane obrovská tragédia vo forme vojny, na druhej obrovské hrdinstvo Slovákov, ktoré bolo symbolom vzdoru a túžby slovenského národa po slobode. Práve SNP bolo aktom, ktorý Slovákov zaradil medzi víťazov nad fašizmom.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
      • zsbeladice@gmail.com,
      • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535
        MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
      • Školská 252
        951 75 Beladice
        95175 Beladice
        Slovakia
      • 53459148
      • 2121407233
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje