• Poďakovanie

          • ZŠ s MŠ Beladice ďakuje hasičom DHZ Beladice p. Jurajovi Méresovi a p. Marekovi Boďovi  za pomoc pri zabezpečení chodu ZŠ s MŠ Beladice počas odstávky vody v obci dňa 23.03.2022. Členovia DHZ zabezpečili dodávku úžitkovej vody a tým aj bezproblémový chod vyučovacieho procesu. Zároveň si žiaci mohli pozrieť vozidlo a vypočuť pútavú prednášku o vybavení vozidla DHZ Beladice.

             

            Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Šaliansky Maťko

          • Prednes slovenských ľudových povestí, Šaliansky Maťko, má bohatú tradíciu. Dnes sa konal už  27. ročník, na ktorom našu školu úspešne reprezentoval žiak piateho ročníka MAŤKO TURZA.  Prostredníctvom svojho prednesu vyrozprával vtipnú povesť od Jozefa Melichera, vďaka ktorej sa nielen porota, ale aj ostatní súťažiaci zabavili.

            Patrí mu naša veľká vďaka a samozrejme zaslúžená odmena!!!

            ĎAKUJEME MAŤKO!!!

          • Návrat žiakov po jarných prázdninách a zmena opatrení od 28.2.2022

          • Vážení rodičia,

            od 7.3.2022 nastupujú žiaci po jarných prázdninách do školy a zároveň dochádza k uvoľneniu opatrení súvisiacich s ochorením COVID-19. Žiadame rodičov, aby deti pred opätovným návratom po prázdninách do školy otestovali Ag samotestami a ich použitie nahlásili cez EduPage alebo triednym učiteľom. 

            Zmena opatrení sa týka:

            1. Do školy dochádzajú len zdravé deti. Pri vstupe si vydenzifikujú ruky, v spoločných priestoroch musia mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom podľa platnej vyhlášky ÚVZ.

            2. V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania, žiak zostáva doma a rodič kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup; zároveň oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu.

            3. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je žiak povinný mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP. Počas 5 dní po ukončení izolácie dôrazne odporúčame, aby žiaci minimalizovali kontakt so žiakmi mimo svojej triedy.

            4. Ak sa v škole vyskytne žiak pozitívny na ochorenie COVID-19, žiaci, ktorí s ním boli v úzkom kontakte, nejdú do karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Títo žiaci musia mať 10 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátor FFP2.

            5. Po ukončení karantény musia mať žiaci 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť karantény po úzkom kontakte sa nevzťahuje na žiaka, ktorý je:

            • kompletne očkovaný a zároveň má aplikovanú posilňovaciu (booster) dávku alebo
            • kompletne očkovaný, alebo
            • ktorý prekonal ochorenie COVID-1 9 v období pred nie viac ako 180 dňami, alebo
            • žiak, pokiaľ k úzkemu kontaktu došlo v rámci školy a neprejavuje klinické príznaky ochorenia COVID-19.

            6. Výnimku z karantény v prípade úzkeho kontaktu žiaka s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-1 9 mimo školy si môžu uplatniť tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní na základe pozitívneho výsledku PCR testu, kompletne zaočkovaní alebo kompletne zaočkovaní a zároveň majú posilňovaciu (booster) dávku. Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením Oznámenia o výnimke z karantény (cez EduPage alebo v prílohe). Lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie a karantény a ani o výnimke z karantény.

            7. V prípade, že žiak neprejavuje príznaky ochorenia počas celého trvania karantény, rodič nemusí kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že sa rodič nedokáže skontaktovať so všeobecným lekárom svojho dieťaťa, postupuje podľa manuálov zverejnených na webovej stránke: https://pediatridetom.sk/.

            8. Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť Potvrdenie od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom, pokiaľ lekár nevie potvrdenie zasiať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            9. Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (nové tlačivo v prílohe) prostredníctvom EduPage alebo v papierovej forme.

            10. Riaditeľ školy ospravedlní absenciu neplnoletému žiakovi, ak je táto absencia zákonným zástupcom riadne nahlásená a zákonný zástupca zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré sa bude uskutočňovať formou zadávania úloh, ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky.

            11.Stravovanie žiakov a zamestnancov, chod ŠKD sa uskutočňuje bez zmeny. 

            12. Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov; rodič môže zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadosti-o-ocr alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká. 

            13. Vstup do školy je pre návštevníkov možný len bez príznakov COVID-19, ktoré sú uvedené v prílohe. Na komunikáciu so školou cudzie osoby používajú spôsob komunikácie písomný, telefonicky.

             

            o.vynimka_z_karanteny25.1.22-1(1).docx

            v.bezpriznakovost.navs.25.2.22_(1)-1(1).docx

            vstup_do_objektu25.2.22_(1)-1(1).docx

            vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_od_28.2.-1(1).docx

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
        • zsbeladice@gmail.com,
        • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535 MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
        • Školská 252 951 75 Beladice 95175 Beladice Slovakia
        • 53459148
        • 2121407233
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje