• Herbáre našich prvákov

          • Počas hodín prvouky  sme sa venovali aj téme – Rastliny a starostlivosť o rastliny. Určovali sme si časti tela rastliny a rozprávali sa o tom, čo všetko rastlina potrebuje pre svoj život. Následne si žiaci  vyrobili svoj prvý herbár. Deťom sa úloha veľmi páčila a hravou formou sa naučili niečo nové. Každý žiak svoj herbár odprezentoval pred celou triedou.

          • Krásny deň otcov!

          • Všetkým dnes oslavujúcim TATKOM posielame básničku od Daniela Heviera s názvom

             

            "Chlap menom tatko"

             

            Kto mi občas vraví Zlatko

            a potom zas Bosorka?

            Je to ten chlap menom tatko.

            Chrápe ako motorka.

            Kto sa občas holí hladko?

            Inokedy škriabe zas?

            Je to ten chlap menom tatko,

            býva u nás dlhý čas.

            Tatkovia sú zvláštní ľudia.

            Bez nich by tu bola nuda.

            Najkrajší zo všetkých sviatkov bude

            Sviatok našich tatkov.

          • Projekt MOJA FAMÍLIA

          • Projekt MOJA FAMÍLIA

             

            Je projekt finančného vzdelávania určený žiakom základných škôl. Cieľom projektu je zvýšenie finančnej gramotnosti na slovenských školách. Tento školský rok sme sa žiaci 2. stupňa zapojili do súťaže po prvý krát.

            Interaktívna online hra MOJA FAMÍLIA buduje u žiakov povedomie o elementárnej finančnej gramotnosti, a to formou, ktorá je žiakom blízka – elektronická hra.

            Súťaž v hraní internetovej hry prebiehala medzi jednotlivými triedami a školami na celom Slovensku a trvala 6 týždňov.

             

            Počas hry je žiak v úlohe rodinného manažéra. Riadi 4-člennú rodinu v ich domčeku tak, aby ekonomicky vyšla s platom a zároveň boli všetci zdraví a šťastní. Cieľom hry je nasporiť počas 5-tich mesiacov na dovolenku pre virtuálnu rodinu. Hra prebieha v 5-tich kolách. V každom kole musí žiak spraviť množstvo rozhodnutí od zaplatenia potravín cez nákup oblečenia až po rozhodnutie, či celá rodina pôjde cez víkend na brigádu. V priebehu hry sa menia výdaje a príjmy a tiež faktor šťastia jednotlivých členov rodiny.

             

            A ako sa nám darilo?

            V prvom rade treba povedať, že sa nám hra veľmi páčila!

             

            V rámci celého Slovenska sa do súťaže zapojilo 58 tried, ktoré si v rámci interaktívnej hry overili, ako vedia spravovať rodinné financie.

            Najlepšie sa darilo žiakom 9. ročníka, ktorí sa umiestnili na krásnom 12. mieste. Žiaci 7. a 6. ročníka si podelili o 18. a 19. priečku. Naši ôsmaci získali 24. miesto a piataci 26. miesto.

             

            Žiakom blahoželáme k dosiahnutým výsledkom a opäť o rok!

          • Biologická olympiáda

          • Tento školský rok sme zaznanemali opäť úspech v biologickej olympiáde. Vďačíme zaň Vivienn Kľučovskej, ktorá sa v okresnom kole umiestnila na krásnom  2. mieste a tým pádom postúpila do krajského kola. Držíme palce!!!

          • 50. ročník GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY na Slovensku

          • 50. ročník GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDY na Slovensku

             

            Je to už krásnych 50 rokov, čo mladí geografi súťažia medzi sebou na školskej, okresnej, krajskej i celoslovenskej úrovni. Samozrejme znovu sme súťažili aj my. Ako sa nám darilo?

            ŠKOLSKÉ KOLO:

            kategória G

            1. miesto  - Karolína Homolová
            2. miesto – Juraj Hromádka
            3. miesto – Jakub Géci

            kategória F

            1. miesto – Marek Zaťko

            kategória E

            1. miesto – Šimon Pecho
            2. miesto – Alexandra Zlievska
            3. miesto - Dávid Horvát
            4. miesto – Dominik Horvát

             

            Do OKRESNÉHO KOLA postúpili žiaci: Karolína Homolová, Juraj Hromádka a Šimon Pecho. Všetci traja boli úspešnými riešiteľmi, kde si zmerali sily vo vedomostnej i praktickej časti. I keď v početnej konkurencii neobsadili prvé miesta, darilo sa im veľmi dobre, k čomu im srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov opäť o rok!

             

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy 😊

          • Zaslúžená zmrzlina!!!

          • Dnes sme si dopriali v deviatom ročníku voľnejší deň. V rámci telesnej výchovy sme navštívili neďaleký McDonald´s, kde sme si vychutnali naše malé víťazstvo. Úspešne sme všetci prijatí a zapísaní na stredné školy a gymnáziá!!!!!

             

            V niektorých chvíľach to bol ťažký boj, ale nie nadarmo sa hovorí : ,,Keď niečo naozaj chceš, celý vesmír sa spojí, aby si to dosiahol!"

          • Svetový deň včiel

          • SVETOVÝ DEŇ VČIEL

            To, že sú včely užitočné vedia aj naši druháci. Na hodine prvouky preberali tému  Spoločenstvo včiel, kde sa oboznámili so včelou rodinou. Rozprávali sa o význame včely medonosnej, ako najdôležitejšieho opeľovača plodín na svete. Zároveň sa žiaci dozvedeli, že okrem opeľovania včela poskytuje ľudskú kvalitnú, zdravú potravinu – med, ale aj produkty využívané v zdravotníctve a ďalších odvetiach – včelí vosk, propolis, peľ.

            To že danú tému veľmi rýchlo pochopili, dokazuje aj to, že si samostatne vypracovali projekty  a na dnešnej hodine ich odprezentovali!!

          • DEŇ MLIEKA

          • Myslíme, že každý z nás vie, ako sa vyrába mlieko. Farmári podoja kravu a potom dlhým výrobným procesom pricestuje mlieko až k nám do predajne. Viete ale, akú dôležitú rolu v našom tele zohráva mlieko? Obsahuje vápnik, ktorý je potrebný na rast kostí a zubov. Vďaka vápniku sú z nás pekní a silní ľudia, preto by sme mali každodenne vypiť aspoň pohár čerstvého mlieka.

            Deň mlieka sme oslávili aj na našej škole, kde sme si vďaka výbornému organizačnému tímu, ktorí tvorili naše šikovné pani kuchárky zo školskej jedálne p. Brunclíková, p.Hupková, p. Lazareková, p.  Gutmanová, p.Pechová a naše pani učiteľky.

            Od rána boli v plnom nasadení, aby nás a kamarátov z materských škôl  mohli počas dňa pohostiť.

            Touto cestou sa im a našim sponzorom chceme v menej všetkých našich žiakov poďakovať!!!!

            Sponzori:

            INMEDIA s.r.o. Zvolen

            BOFIL s.r.o.

            MAAN pekáreň Vráble

            Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ

             

            ĎAKUJEME!!!

            MŠ Veľké Chrašťany

            MŠ Beladice

            1.stupeň

            2.stupeň

            Interaktívna prezentácia v 1.ročníku

          • Testovanie T5

          • Milí naši piataci!

            Tak a máme to tu, zajtra je  dlhoočakávaný deň, ktorý preverí Vaše vedomosti! Pevne veríme, že nemáte stres a ani ho mať nebudete. Veď je to vlastne taká písomka, ktorá sa NEZNÁMKUJE!!!

             

            Držíme Vám palce!!!!

          • Vedieť viac

          • Vďaka neziskovej organizácii SEEDS sme sa mohli tento týždeň zúčastniť dvoch  interaktívnych prednášok a dnes dokonca na našej škole prebehli súbežne dve prednášky prezenčne.

            Prednášky boli zamerané na aktuálnu tému OHROZENÁ PLANÉTA a boli prispôsobené vekovej kategórii žiakov. Súčasťou boli aj hry, kvízy, ktoré spravili prednášku zábavnú a pútavú, tým sa opäť dokázalo, že vďaka tomu si žiaci vedia zapamätať viac.

            V stredu sa žiaci 5. a 6. ročníka dozvedeli 5 mýtov o Afrike. Zistili, ktoré sú najnebezpečnejšie zvieratá. Koľko kráv potrebuje Masaj, keď sa chce ženiť :-).  A omnoho viac im porozprávala dlhoročná sprievodkyňa Mirka Badinská.

            Vo štvrtok si žiaci 7., 8., 9. ročníka „prešli“ USA krížom krážom. Dozvedeli sa pravý mix  z histórie, geografie a osobných skúseností prednášajúcej cestovateľky - sprievodkyne.

            Dnes v piatok, sme sa celá škola rozdelili na dolný a horný stupeň. V oboch skupinách sa prednášala téma:  Čo sa deje s našou planétou? Žiaci sa dozvedeli, že kde v minulosti boli rieky, dnes je vysušená pôda. Tam, kde sa pestovalo obilie, je piesočnatá púšť. Ako požiare ničia okolie, topiace sa ľadovce spôsobujú záplavy....Prezentácia slúžila na oboznámenie sa s problematikou globálnych environmentálnych trendov a zaoberala sa najväčšími výzvami, ktorým ľudstvo čelí. V závere prednášky sa naskytla otázka: „Čo s tým vieme urobiť my?“

             

            A samozrejme žiaci, ktorí sa najviac zapájali do aktivít boli odmenení drobnými cenami .

            Touto cestou by sme radi poďakovali celému teamu odborníkov z neziskovej organizácie SEEDS a už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu. BOLO SUPER!

            1.stupeň

            2. stupeň

          • PIATOK 13

          • Dnes si to v plnom prúde užívame (nebojte sa aj sa vzdelávame)! Napriek tomu, že mame lenivý deň, prebiehajú súbežne dve prednášky, o ktorých sa dozviete viac v ďalšom príspevku!

            Príchod do školy :-)

            Dopoludňajší relax :-)

            Taký náš PIATOK 13

          • DEŇ ZEME

          • Ekologicky motivovaný sviatok Deň Zeme, ktorý upozorňuje ľudí na vplyv ničenia životného prostredia a podnecuje k diskusii o možnostiach záchrany modrej planéty, si každoročne pripomíname 22. apríla. Oslavy na celom svete sú spojené s informačnými a vzdelávacími akciami, zameranými na propagáciu a podporu ochrany životného prostredia.

            Celosvetová výzva tohtoročného Dňa Zeme nesie názov Investuj do našej planéty. Cieľom kampane roku 2022 je motivovať jednotlivcov i organizácie nielen k zamysleniu, ale i k činom vedúcim k záchrane výrazne zdevastovanej prírody modrej planéty.

            Ani našim žiakom nie je životné prostredie ľahostajné a preto sme sa spoločnými silami  rozhodli vyčistiť priľahlé okolie školy a prostredníctvom eko plagátov poukázať na dianie vo svete.

            EKO PLAGÁTY

            Úprava okolia školy

          • EXPERT GENIALITY SHOW

          • Aj tento rok sa naša škola zapojila do celoslovenskej súťaže EXPERT geniality show. Žiaci mohli vďaka vedomostiam a skúsenostiam získaných v škole aj mimo nej zabojovať o titul EXPERT. Odpovedali na otázky v dvoch témach, ktoré pokrývali prírodovedné aj humanitné predmety. Našu školu reprezentovali 2 žiaci. Jakubko Géci, žiak 5. ročníka a Marek Zaťko, žiak 6. ročníka. Hoci sa chlapci v rámci celého Slovenska neumiestnili na poprednýchmiestach, obstáli v silnej konkurencii veľmi pekne. Chlapcom za reprezentáciu školy ďakujeme a prajeme im veľa ďalších úspechov! 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
      • zsbeladice@gmail.com,
      • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535 MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
      • Školská 252 951 75 Beladice 95175 Beladice Slovakia
      • 53459148
      • 2121407233
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje