• Poďakovanie

          • ZŠ s MŠ Beladice ďakuje hasičom DHZ Beladice p. Jurajovi Méresovi a p. Marekovi Boďovi  za pomoc pri zabezpečení chodu ZŠ s MŠ Beladice počas odstávky vody v obci dňa 23.03.2022. Členovia DHZ zabezpečili dodávku úžitkovej vody a tým aj bezproblémový chod vyučovacieho procesu. Zároveň si žiaci mohli pozrieť vozidlo a vypočuť pútavú prednášku o vybavení vozidla DHZ Beladice.

             

            Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Šaliansky Maťko

          • Prednes slovenských ľudových povestí, Šaliansky Maťko, má bohatú tradíciu. Dnes sa konal už  27. ročník, na ktorom našu školu úspešne reprezentoval žiak piateho ročníka MAŤKO TURZA.  Prostredníctvom svojho prednesu vyrozprával vtipnú povesť od Jozefa Melichera, vďaka ktorej sa nielen porota, ale aj ostatní súťažiaci zabavili.

            Patrí mu naša veľká vďaka a samozrejme zaslúžená odmena!!!

            ĎAKUJEME MAŤKO!!!

          • Návrat žiakov po jarných prázdninách a zmena opatrení od 28.2.2022

          • Vážení rodičia,

            od 7.3.2022 nastupujú žiaci po jarných prázdninách do školy a zároveň dochádza k uvoľneniu opatrení súvisiacich s ochorením COVID-19. Žiadame rodičov, aby deti pred opätovným návratom po prázdninách do školy otestovali Ag samotestami a ich použitie nahlásili cez EduPage alebo triednym učiteľom. 

            Zmena opatrení sa týka:

            1. Do školy dochádzajú len zdravé deti. Pri vstupe si vydenzifikujú ruky, v spoločných priestoroch musia mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom podľa platnej vyhlášky ÚVZ.

            2. V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania, žiak zostáva doma a rodič kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup; zároveň oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu.

            3. Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Všeobecný lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie. Po ukončení 5-dňovej izolácie je žiak povinný mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP. Počas 5 dní po ukončení izolácie dôrazne odporúčame, aby žiaci minimalizovali kontakt so žiakmi mimo svojej triedy.

            4. Ak sa v škole vyskytne žiak pozitívny na ochorenie COVID-19, žiaci, ktorí s ním boli v úzkom kontakte, nejdú do karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Títo žiaci musia mať 10 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátor FFP2.

            5. Po ukončení karantény musia mať žiaci 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť karantény po úzkom kontakte sa nevzťahuje na žiaka, ktorý je:

            • kompletne očkovaný a zároveň má aplikovanú posilňovaciu (booster) dávku alebo
            • kompletne očkovaný, alebo
            • ktorý prekonal ochorenie COVID-1 9 v období pred nie viac ako 180 dňami, alebo
            • žiak, pokiaľ k úzkemu kontaktu došlo v rámci školy a neprejavuje klinické príznaky ochorenia COVID-19.

            6. Výnimku z karantény v prípade úzkeho kontaktu žiaka s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-1 9 mimo školy si môžu uplatniť tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní na základe pozitívneho výsledku PCR testu, kompletne zaočkovaní alebo kompletne zaočkovaní a zároveň majú posilňovaciu (booster) dávku. Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením Oznámenia o výnimke z karantény (cez EduPage alebo v prílohe). Lekár nevydáva potvrdenie o ukončení izolácie a karantény a ani o výnimke z karantény.

            7. V prípade, že žiak neprejavuje príznaky ochorenia počas celého trvania karantény, rodič nemusí kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že sa rodič nedokáže skontaktovať so všeobecným lekárom svojho dieťaťa, postupuje podľa manuálov zverejnených na webovej stránke: https://pediatridetom.sk/.

            8. Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Pri absencii viac ako 5 po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí predložiť Potvrdenie od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení. Potvrdenie od lekára môže byť škole alebo rodičovi zaslané aj e-mailom, pokiaľ lekár nevie potvrdenie zasiať e-mailom, môže lekár o ňom školu informovať telefonicky.

            9. Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti (nové tlačivo v prílohe) prostredníctvom EduPage alebo v papierovej forme.

            10. Riaditeľ školy ospravedlní absenciu neplnoletému žiakovi, ak je táto absencia zákonným zástupcom riadne nahlásená a zákonný zástupca zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré sa bude uskutočňovať formou zadávania úloh, ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky.

            11.Stravovanie žiakov a zamestnancov, chod ŠKD sa uskutočňuje bez zmeny. 

            12. Rodič má nárok na ošetrovné (OČR), ak riaditeľ školy alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov; rodič môže zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadosti-o-ocr alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká. 

            13. Vstup do školy je pre návštevníkov možný len bez príznakov COVID-19, ktoré sú uvedené v prílohe. Na komunikáciu so školou cudzie osoby používajú spôsob komunikácie písomný, telefonicky.

             

            o.vynimka_z_karanteny25.1.22-1(1).docx

            v.bezpriznakovost.navs.25.2.22_(1)-1(1).docx

            vstup_do_objektu25.2.22_(1)-1(1).docx

            vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_od_28.2.-1(1).docx

          • Darujte nám 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

          • Základné informácie k návratu do škôl

          • Na základe zlepšujúcej sa pandemickej situácie postupujeme podľa avizovaných informácií a do škôl sa žiaci vrátia v termíne 10. januára 2022.

            Pre školy to znamená, že sa budú riadiť manuálom Školský semafor. Nájdete ho tu https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.

            Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vysoký počet nakazených osôb.

            Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva plne očkované a prekonané osoby. To platí aj pre žiakov škôl, ktorí sa budú môcť po očkovaní alebo prekonaní aj naďalej prezenčne vzdelávať.

            Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v materskej škole, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri vzdelávaní takýchto žiakov. Celú vyhlášku si viete pozrieť tu https://www.minv.sk/.../vestnik_vlady_sr.../vyhlaska_262.pdf .

          • Návrat do školy

          • Po predĺžených zimných prázdninách sa začne prezenčné vyučovanie v plánovanom termíne. V pondelok 10. januára sa budú prezenčne vzdelávať materské, základné aj stredné školy.

            Od tohto termínu sa zároveň školy budú opäť riadiť takzvaným Školským semaforom.

            Na školách budú podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška.

            Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vysoký počet nakazených osôb.

          • Vianoce 2021

          • Milí rodičia, starí rodičia a priatelia!

            Blíži sa ten nádherný čas Vianoc a do našich sŕdc sa opäť vkráda tajuplná vianočná nálada. Každý chce svojou troškou prispieť k tomu, aby sa ľudia v jeho okolí cítili tiež krásne, šťastne a ako sa to len najviac dá, aby sa znovu aj v tomto roku čo najviac každý z nás tešil na Vianoce. Aj žiaci z našej základnej školy a detičky z našich materských škôl nezaháľali a pripravili si pre Vás a nás všetkých niekoľko vianočných darčekov v podobe pesničiek, básničiek, kresbičiek, fotiek, či posolstiev . V tomto roku sme sa všetci spoločne zamysleli a pokúsili sme sa takto rôzne vyjadriť náš názor a odpovedať na otázku: O čom sú Vianoce? 

            Láska, viera, nádej je posolstvo, ktoré nám prinášajú naši prváci, rozprávkovo stretneme na návšteve u našich druhákov – trpaslíkov a pri tretiakoch a štvrtákoch si uvedomíme, aké sú pre nás Božie narodenie a tradície stále dôležité.

            Žiaci z druhého stupňa sa Vám prihovorili prostredníctvom obecného rozhlasu, aby Vám pripomenuli, že aj keď sa teraz menej stretávame, stále sme tu spolu navzájom nám na sebe veľmi záleží. Podobné myšlienky o Vianociach a radosti preniesli starší žiaci aj na papier vytvorili nádherné vianočné básne a kresby. Šiestaci nám pripomenuli, že zima bez snehuliaka nie je to pravé a piataci sa pred odchodom zo školských lavíc v tomto kalendárnom roku rozlúčili nádherným vinšomprianím všetkého  dobrého do nového roku 2022.

            Naši malí škôlkari nám pripomenuli, aké dôležité je sa smiať, užívať si úplné maličkosti ako sneh, mať z toho radosť. Spievali, recitovali a tancovali, len aby nám pripomenuli krásu vianočného vystúpenia a takto nás potešili. Naši najmenší nezabudli ani na vianočnú atmosféru a pomocou svojich vianočných ozdôb si ju krásne dotvárali. Veru, všetci sa môžeme nechať inšpirovať.

            Sme veľmi radi, že sa nám spoločnými úvahami a tvorivosťou podarilo vyjadriť čo možno najviac pohľadov a odpovedí, lebo všetko, čo je krásne a vychádza zo srdca je správne. Užite si tvorbu Vašich / našich detí a prežite krásne Vianoce!

            MŠ Beladice

            Tešíme sa zo snehu...

            Sniežik sa nám chumelí...

            Vianočná koleda....

            MŠ Veľké Chrašťany

            Vianočná akadémia

            Základná škola

             

            4. ročník

            1.ročník

            2.ročník

            3.ročník

            Vianočné priania, básne a kresby žiakov z druhého stupňa....

          • Detské sny a túžby môže splniť na Vianoce len Ježiško!

          • My, žiaci ZŠ s MŠ Beladice, sme preto využili Vianočnú poštu a napísali sme mu list. Nemysleli sme v ňom len na svoje veľké priania pod vianočným stromčekom. Priali sme si čosi  aj pre svojich súrodencov, rodičov a známych. Navštívili sme najbližšiu poštu, nalepili známku a poslali sme svoje vianočné želania Ježiškovi na adresu: 999 99 Ježiško.

          • Mikuláš

          • Ozajstnou predzvesťou blížiacich sa Vianoc býva každoročne Mikuláš. Aj u nás vládla v tento deň veselá nálada. Žiaci a deti z materských škôl s radosťou privítali Mikuláša aj so sprievodom anjela a nezbedného čerta. Zaspievali mu pesničky, zarecitovali básničky. Mikuláš ich obdaroval sladkým prekvapením a sľúbil, že o rok príde zas.

             

             

            MŠ Chrašťany

            MŠ Beladice

            ZŠ Beladice

          • Oznam pre druhý stupeň!

          • Milí žiaci, nie všetci ste dnes boli v škole. Od zajtra pokračujeme v dištančnom vzdelávaní. Pokiaľ ste zabudli heslá, píšte na:

            richter.denisa@gmail.com

            (prosím využívajte na komunikáciu so mnou mailovú formu, pokiaľ sa potrebujete so mnou spojiť telefonicky, napíšte mi to do mailu a ozvem sa, akonáhle doučím).

            SPOLU TO ZVLÁDNEME!!!

          • Prípravy v plnom prúde

          • ,,Netreba nechať nič na náhodu a treba sa poriadne prichystať!", povedali si druháci a usilovne s prichádzajúcim sviatkom sv.Mikuláša vyzdobili sviatočne svoju triedu, prečítali si vianočné príbehy a samozrejme vyrobili úžasné výtvory. Veď posúďte sami.

            Zostáva nám už len dúfať,že aspoň spoza okna nakukne a ucíti tú sviatočnú atmosféru okolo nás!

          • Prerušené vyučovanie v 3. ročníku

            • Regionálny úrad so sídlom v Nitre  o d p o r ú č a  Základnej škole s materskou školou v Beladiciach,   p r e r u š i ť  prezenčné        v y u č o v a n i e  v treťom ročníku - od 29.11.2021 do 4.12.2021 (vrátane) na základe hlásenia osoby pozitívnej   na ochorenie COVID-19. Prerušenie prezenčného vyučovania v danej triede ako opatrenie na predchádzanie ochoreniam je nevyhnutné plniť ihneď, dňom doručenia tohto oznámenia. Všetky osoby, ktoré boli v úzkom kontakte s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19 - dňa 24.11.2021, t. j. žiaci 3.ročníka  sú povinní dodržiavať karanténne opatrenia do 4.12.2021 /vrátane/. Prezenčné vyučovanie žiakov 3.ročníka začne 6.12. 2012

            • Oznamenie_ZSBeladice3.roc-2.pdf

            • Poucenie_pre_osoby_v_karantene-1.pdf

          • Oznam pre rodičov a žiakov 3.ročníka

            • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v Beladiciach  oznamuje, že  od 30. 11. 2021  /utorok/ budú v karanténe  žiaci 3.ročníka. Žiaci  prechádzajú  na dištančnú formu vzdelávania z dôvodu podozrenia výskytu  Covid- 19. Podrobné pokyny k dištančnému vzdelávaniu podá triedna pani učiteľka. Bližšie informácie budú zverejnené na stránke školy na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre.

          • Dôležitý oznam!!!

            • Vážení rodičia,

              od 29.11.2021 sú platné nové pravidlá. Bolo vydané nové rozhodnutie ministra školstva a aktulizovaný Školský semafor (obe v prílohe). Z tých najdôležitejších dávame do pozornosti tieto:

              1. Vianočné prázdniny budú v termíne od 20.12.2021 do 7.1.2022.

              2. Povinné nosenie prekrytia horných dýchacích ciest počas celého vyučovania.

              3. Ak sa  žiak nezúčastní výchovy a vzdelávania v škole počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády Slovenskej republiky, považuje sa to za ospravedlnenú neprítomnosť.

              4. Je nutné minimalizovanie miešania žiakov.

              5. Rodič má povinnosť nahlasovať vykonanie Ag samotestu škole prostredníctvom triedneho učiteľa cez EDUPAGE. Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu ostáva doma – nemôže ísť do školy. Všetci žiaci, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom s pozitívnym výsledkom Ag samotestu za posledné 2 dni od jeho testovania alebo od objavenia sa prvých klinických príznakov (okrem tých, ktorí majú výnimku z karantény a neprejavujú príznaky COVID-19), kontaktujú svojho všeobecného lekára a prihlásia sa na PCR test cez korona.gov.sk.

              6. O možnosti objednania ďalších samotestov vás budeme informovať. 

              7. Zatiaľ nie je podmienený nástup žiakov do školy samotestovaním.

              Na záver Vám chceme poďakovať za spoluprácu v tomto náročnom období. Snažíme sa čo najlepšie zabezpečiť aj prezenčné, aj dištančné vzdelávanie pre našich žiakov.

            Rozhodnutie_z_25.11.2021.pdf

            Skolsky_semafor_z_26.11.2021-1.pdf

          • Rúška opäť na vyučovaní

            • Na základe Vyhlášky č.262 Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest je  od 25.11.2021 opäť povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) v priestoroch školy, teda nielen na chodbách školy, ale aj triedach.

            • Vyhlaska_262.pdf

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
      • zsbeladice@gmail.com,
      • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535 MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
      • Školská 252 951 75 Beladice 95175 Beladice Slovakia
      • 53459148
      • 2121407233
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje