• O2 Športová akadémia Mateja Tótha

          •  

            Tento školský rok sa naša škola rozhodla zapojiť do celoslovenskej súťaže O2 Športová akadémia Mateja Tótha.

            Ide aktuálne o jediný celonárodný projekt, ktorý sa venuje všeobecnej športovej príprave detí predškolského a mladšieho školského veku.

            Projekt prináša škole a jej žiakom množstvo benefitov:

            • záujmovú aktivitu na našej škole, pod značkou olympijského víťaza,
            • kompletné zabezpečenie chodu tréningového procesu,
            • tréningy 2x týždenne pre deti vo veku 7 – 11 rokov,
            • metodický materiál, oblečenie trénerov a detí,
            • športová sada pomôcok, ktorá sa stáva materiálno-technickým vybavením školy, škola je súčasťou lokálnych a celonárodných marketingových aktivít Športovej akadémie Mateja Tótha (účinkovanie detí v televíznych programoch, rozhovory v tlači, propagovanie školy na sociálnych sieťach),
            • výsledky testovania umožňujú včasné podchytenie športovo nadaných detí a rozvíjanie ich talentu. Úspešní športovci zvyšujú atraktivitu školy a ďalšie.

            Aby sme sa stali súčasťou projektu, musíme sa zapojiť do on-line hlasovania a získať čo najvyšší počet hlasov pre našu školu. Celkovo sa  o víťazstvo uchádza 276 škôl. Pomôžte nám stať sa súčasťou O2 Športovej akadémie Mateja Tótha.

            Hlasovanie začína od 19.10.2020. Hlasovať sa dá raz denne. Dňa 21.12.2020 budú vyhlásení víťazi 40 akadémii, ktorí budú môcť mať tento jedinečný projekt na svojej pôde od februára 2021.

            Hlasovať sa dá nasledovne:

            1. Kliknúť na link: https://www.akademia.o2.sk/hlasovanie/6655
            2. Kliknúť na hlasovať za ZŠ BELADICE, zadať telefónne číslo, súhlasiť so spracovaním osobných údajov a kliknúť na Hlasuj.
            3. Po obdržaní kódu, zadať kód a odoslať.

             

            Hlasovať sa dá každý deň raz!

              https://www.akademia.o2.sk/hlasovanie/6655

          • Informácie pre rodičov a žiakov 2.stupňa!

          • Dňa 22.10. a aj dnes 23.10. v rámci triednických hodín boli žiaci poučení, akým spôsobom bude prebiehať vyučovanie, pripojili sa na Teams a Edupage a skontrolovali si funkčnosť hesiel.

            Poučili sme ich aj o povinnosti dodržiavania školského poriadku, pokynov RÚVZ – zákaz zhromažďovania a nutnosti zodpovedne pristupovať k svojim povinnostiam v rámci dištančného vzdelávania.

             Pravidlá pre dištančné vzdelávanie nájdete v linku pod textom.

             

            V prípade akýchkoľvek otázok a nejasností kontaktujte triedneho učiteľa svojho dieťaťa.

             Pevne veríme, že sa nám podarí spoločne prekonať  i  toto obdobie a v decembri sa v škole spolu všetci stretneme.

          • Dôležitý oznam!

          •  

            Podľa rozhodnutí Úradu verejného zdravotníctva a Ústredného krízového štábu to v školstve bude znamenať nasledovné:

             

            Od pondelka 26. októbra 2020 prechádza na dištančnú výučbu aj druhý stupeň ZŠ.

            Ak bude situácia priaznivá, v pondelok 30. novembra 2020 by sa mali žiaci vrátiť do škôl. Ak nie, bude sa pokračovať v dištančnej výučbe.

            Prvý stupeň ZŠ ostáva na prezenčnej výučbe.

            Pevne veríme, že sa situácia upokojí a stabilizuje a že v danom termíne sa nám podarí vrátiť  do škôl.

             Všetci žiaci 2. stupňa (5., 6., 7., 8., 9. ročník) dostanú informácie k dištančnému vzdelávaniu dňa 23.10.2020 od svojich triednych učiteľov.

             

            Prázdniny: Jesenné prázdniny sa presúvajú z 29. a 30. októbra 2020 na 30. októbra a 2. novembra 2020. Ide o piatok a pondelok, vzhľadom na to, že cez víkend sa má konať plošné testovanie a v pondelok prebehne dezinfekcia. Okrem toho pribudnú nové prázdniny aj v piatok 6. novembra 2020 a v pondelok 9. novembra 2020 - opäť ide o obdobie v čase plošného testovania.

             

             

             

            Prosím sledujte školskú stránku, v prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa dištančného vzdelávania kontaktujte priamo triedneho učiteľa svojho dieťaťa.

             

             

          • Nové opatrenia!

          •      So zhoršujúcou situáciou s počtom nakazených ochorením Covid-19 je potrebné upraviť opatrenia pre našu školu.

            Nosenie rúšok je pre prvý a druhý stupeň základných škôl povinné!!!

            Vzniká povinnosť nosiť rúška na 1. aj 2. stupni základnej školy vrátane výchovno-vzdelávacieho procesu, čiže každý žiak vo všetkých priestoroch školy. Zákonný zástupca musí zabezpečiť pre svoje dieťa každý deň minimálne dve čisté rúška a papierové jednorazové vreckovky.

            Po vyučovaní sa nemôžu organizovať žiadne voľnočasové aktivity (krúžky ani žiadna mimoškolská činnosť. ŠKD pokračuje v normálnom režime za sprísnených opatrení.

          • Ypsilon - slovina je hra

          • Milí žiaci, 

            zapojte sa do súťaže a HRAJTE O SMARTFÓN a iné zaujímavé vecné ceny.

            Najúspešnejší účastníci získajú ceny a v kategóriách Y5, Y7, Y8 a Y9 dostanú aj potvrdenie o umiestnení v rámci Slovenska, príslušného kraja a okresu. (Potvrdenie môže účastník využiť pri prijímacích skúškach na 8. ročné gymnáziá a stredné školy.

            Ypsilon – slovina je hra, je zábavná súťaž pre žiakov základných škôl, v predmete slovenský jazyk a literatúra. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať slovenský jazyk a literatúru ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Cieľom súťaže je zbaviť žiakov negatívnych pocitov, ktoré sa často spájajú s výučbou tohto predmetu a ukázať im, že slovina je hra.

            Súťažné interaktívne testy rozvíjajú žiacku originalitu, tvorivosť a aktívne myslenie žiakov, podnecujú ich flexibilitu.

            Do súťaže sa môže zapojiť každý žiak základnej školy, ktorý má v škole vyučovací predmet slovenský jazyk a literatúra. Registračný poplatok je 5 EUR/žiak.

            Stačí, ak žiak nahlási do 10. novembra 2020 svoju účasť školskému koordinátorovi pre 2. stupeň: p.uč. Richter

            Viac info na: http://ypsilonsutaz.sk/

          • Do školy na bicykli 2020

          • Nerobme z detí autoholikov. Ukážme im, že cesta do školy bicyklom alebo kolobežkou je pohodový a moderný spôsob dopravy. Zapojíme tým našu školu do celoslovenskej kampane „Do školy na bicykli 2020". Počas dvoch týždňov sa pokúsime presvedčiť  rodičov, žiakov, ale i učiteľov  aby do školy necestovali autom. A tým sa pokúsime  spoločne zlepšovať podmienky pre aktívnu mobilitu.

            Zároveň sa tým zapojíme i do súťaže o zaujímavé ceny.

            Najaktívnejšia škola
            Škola, ktorá zapojí čo najviac žiakov do súťaže. Počíta sa počet žiakov, ktorí prídu počas jednotlivých dní trvania súťaže do školy na bicykli alebo kolobežke, v pomere k celkovému počtu žiakov. Šancu vyhrať má ale každá škola – okrem tých najlepších jednu vylosujeme zo všetkých prihlásených.

            Škola s najpútavejšou kampaňou
            Školy môžu pripraviť sprievodnú aktivitu, ktorej cieľom by mala byť propagácia bicyklovania. Cyklojazda, oprava bicyklov či zaujímavé prezentácie, fantázií sa medze nekladú. Škola vytvorí fotografie alebo inú prezentáciu tejto aktivity, pričom bude súťažiť o hlasy na internete aj cenu poroty.

            Cena pre učiteľov – influencerov!
            Novinkou je cena pre učiteľky a učiteľov, ktorí svojou aktivitou výrazne prispejú k priebehu súťaže alebo celkovo mobilite na svojej škole. Výhercov určí porota pozostávajúca z organizátorov súťaže na základe učiteľských miniblogov súvisiacich s témou vlastnej školy a dochádzania na bicykli.

          • Informácie pre rodičov

          • POZORNE ČÍTAJTE! 

            Doteraz mohol rodič nechať dieťa zo školského zariadenia doma maximálne 3 dni bez potreby Potvrdenia o chorobe.

            Ak bolo dieťa doma dlhšie, pri návrate do školy musel rodič predložiť Potvrdenie o chorobe, vystavené primárnym pediatrom. V čase pandémie je doba, počas ktorej môže rodič nechať dieťa doma bez toho, aby po návrate do školy potrebovalo Potvrdenie o chorobe vystavené pediatrom, predĺžená na 5 dní. Teda rodič môže pri bežnej infekcii, ktorú zvládne doma sám, ošetrovať dieťa doma, nie je nutné, aby s ním navštívil ambulanciu pediatra, a ak si vie rady s liečbou, nemusí ho ani kontaktovať. Ak potrebuje radu, má možnosť pediatra kontaktovať telefonicky alebo inou distančnou formou.

            Ak sa stav dieťaťa zlepší, dieťa pri nástupe do školy prinesie Potvrdenie o bezinfekčnosti – podpisuje ho rodič. Iba ak je dieťa doma dlhšie ako 5 pracovných dní, musí dieťa priniesť od pediatra Potvrdenie o chorobe. Týmto spôsobom môže dieťa ostať doma bez návštevy ambulancie (ak to nie je potrebné) 7-9 dní (ak pripočítame aj víkendy). Bežná viróza za túto dobu musí prejsť (niekedy aj s pomocou pediatrickej ambulancie formou telemedicíny).

            Primárny pediater nevydáva:

            • potvrdenia o spôsobilosti nastúpiť do kolektívu od nového školského roku – zákonný zástupca vypĺňa Dotazník a Vyhlásenie rodiča na začiatku školského roka
            • potvrdenie o spôsobilosti opäť nastúpiť do kolektívu po neprítomnosti kvôli chorobe akejkoľvek dĺžky liečenia (vydáva Potvrdenie o chorobe pri neprítomnosti viac ako 5 dní podľa ods. 6.1.9.)
            • potvrdenie o zdraví, o bezinfekčnosti
            • potvrdenia o výnimke pre nosenie rúšok: podľa aktualizovaného usmernenia hlavného hygienika sú definované len 3 prípady, kedy nemusí dieťa nosiť rúško zo zdravotných dôvodov. Sú to osoby so závažnými poruchami autistického spektra, žiaci so stredne ťažkým a ťažkým mentálnym postihnutím a žiaci so sluchovým postihnutím. Ak dieťa spĺňa výnimky z nosenia rúšok, pri nástupe do školy podpíše zákonný zástupca čestné prehlásenie o dôvode, prečo dieťa nemôže nosiť v škole rúško – škola nepožaduje potvrdenia od pediatrov – zodpovednosť za pravdivosť údajov nesie zákonný zástupca.
            • Potvrdenia o oslobodení od povinnej školskej dochádzky: školy nebudú akceptovať žiadne „pandemické“ výnimky z povinnej školskej dochádzky napr. zo zdravotných dôvodov dieťaťa ako je oslabená imunita, chronické ochorenie, alebo rizikové faktory u členov spoločnej domácnosti. Dieťa zostáva v domácom ošetrení pri akútnom ochorení alebo pri exacerbácii chronického ochorenia ako v časoch pred pandémiou.

             

            Žiadosti o ošetrovné (OČR)

            • V prípade, že bude dieťa choré (akútne ochorenie alebo exacerbácia chronického ochorenia), pediater postupuje štandardným postupom, t.j. pri osobnej návšteve lekára vystavuje tlačivo a odovzdáva ho rodičovi, v prípade dištančnej zdravotnej starostlivosti vystavuje tlačivo a zasiela raz týždenne do Sociálnej poisťovne.
            • Od 2.9. je opätovne zahájená povinná školská dochádzka. Rodič školopovinného dieťaťa nemôže svojvoľne nechať dieťa doma, ak sa obáva pandémie, nakoľko by tým porušil školský zákon. Nárok na pandemickú OČR budú mať iba tie oprávnené osoby, ktoré sa budú starať o deti do 11 rokov (do 18 rokov pri deťoch s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom), ktorých trieda resp. škola bola uzatvorená na základe rozhodnutia príslušného orgánu v zmysle rozhodnutia ministra školstva. Nárok na pandemické OČR pre prípad uzatvorenia triedy / školy majú aj rodičia/oprávnené osoby, ktoré osobne a celodenne ošetrujú dieťa do dovŕšeného 16 roku veku, ktorého zdravotný stav podľa príslušného primárneho pediatra nevyhnutne vyžaduje celodenné ošetrovanie inou osobou (v rovnakých indikáciách, ako to bolo v prvej vlne pandémie).
          • Ako to bude s rúškami?

          •  

            Najcitlivejšou témou posledných dní bolo určite (ne)nosenie rúšok v interiéri škôl. Ak by ste sa v záplave informácií strácali, ponúkame stručný prehľad pre koho platia výnimky z nosenia rúšok.

            Prosíme všetkých, aby mali na pamäti, že by mali chrániť seba aj ostatných.

            #chranmesarozumom

            Výnimky z nosenia rúšok podľa rozhodnutia ÚVZ SR platné od 2. septembra 2020 (od 06.00 hod.) do 14. septembra 2020 (18.00 hod.) platia pre:

            • žiakov prvého stupňa ZŠ v interiéri školy v rámci výchovnovzdelávacieho procesu,
            • žiakov so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím,
            • deti do 3 rokov veku,
            • osoby so závažnými poruchami autistického spektra,
            • žiakov pri konaní prijímacích skúšok, komisionálnych skúšok, jazykových skúšok, skúšok odbornej spôsobilosti na výkon povolania a pri ukončovaní výchovy a vzdelávania,
            • poslucháčov pri konaní štátnych jazykových skúšok,
            • deti v interiéri materskej školy a jaslí,
            • osoby pri výkone športu.
          • Otvorenie školského roka 2020/2021

          •  

            Vážení rodičia, milí žiaci

            Otvorenie školského roka 2020/2021 sa uskutoční 2. septembra 2020 o 8.00 hod. na školskom dvore. Pri prvom nástupe žiaka do základnej školy predložte vyplnení Zdravotný dotazník a Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti (Príloha č.1, Príloha č.2) .

             

            Vzhľadom k danej situácii a v záujme bezpečnosti a zdravia žiakov ich budú organizovať triedni učitelia po jednotlivých ročníkoch ešte v areáli školy, kde sa postupne v rozostupoch presunú do tried. Následne dostanú všetky potrebné informácie týkajúce sa najbližších dní.

             

            Organizačné pokyny:

            V čase od 2.9. do 14.9.2020 je používanie rúšok v interiéri školy, resp. školského zariadenia pre žiakov 2. stupňa povinné. Pre žiakov 1. stupňa sú rúška odporúčané. V spoločných priestoroch školy sú pre všetkých žiakov povinné!

            Vyučovanie začne 3.9.2020 o 7.50 hod.

             Dochádzka na vyučovanie je pre žiakov povinná!

            Do budovy školy môžu žiaci vstupovať od 7.00 hod. do 7.50 hod. len hlavným vchodom.

            Pri vstupe do budovy sa bude robiť ranný filter (meranie teploty).

            Sprevádzajúce osoby sa vo vnútorných priestoroch školy nepohybujú s výnimkou žiakov prvého ročníka, ktorého môže sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca.

             Odporúča sa  minimalizovanie zhromažďovania osôb pred základnou školou.

            Rodič zabezpečí pre svoje dieťa na každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.

            Prosíme rodičov, aby dodržiavali pokyny vedenia školy.

            Po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá rodič taktiež písomné Vyhlásenie o bezinfekčnosti (príloha č.2). 

            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, rodič bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

             

            Pevne veríme, že zodpovedným prístupom to spoločne zvládneme!!!!

             

            Tešíme sa na stretnutie!!!

          • Slávnostné ukončenie šk. roka 2019/2020

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            oznamujeme Vám, že slávnostné ukončenie školského roka sa uskutoční v utorok 30.6.2020 v priestoroch našej základnej školy.

            Žiaci si prevezmú vysvedčenia od triednych učiteľov vo svojich triedach.

            Žiaci majú so sebou rúško, papierové vreckovky a obal na vysvedčenie. Predpokladané ukončenie je medzi 9.00 – 9.15 hod.

             

            ŠKD v tento deň nie je v prevádzke.

            Obed v ŠJ bude vydávaný od 9.00 hod.

          • A sme komplet!

          • A dočkali sme sa!                                                                                                                                              Nastúpili sme všetci ( teda nie úplne všetci, ale dostatočný počet  na to, aby sme spravili prievan v triedach a na chodbách). Zmenili ste sa, vyrástli ste. Hlasy máte v porovnaní s ONLINE úplne iné. No stále ste to VY!!! VY, pre ktorých tam my - učitelia sme.

            Čaká nás posledných šesť dní, tak si ich spoločne UŽIME!!!

            Opäť ďakujeme Vám, milí rodičia, za doterajšiu spoluprácu a ústretovosť. Spolu sme to zvládli.  

             

             

             

             

             

          • Informácie súvisiace s nástupom žiakov do školy od 22.6.

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            pozorne si prečítajte pokyny a usmernenia platné od 22.6. 2020 pre všetkých žiakov školy

            1. Do školy nastúpia  len prihlásení žiaci 1.  až 9. ročníka.

            2. Ostatní žiaci, ktorí nevyužili možnosť dobrovoľného nástupu do školy sa riadia pokynmi triednych učiteľov.

            3. Vyučovanie začína o 7:50 hod.

            4. Prezuvky si žiaci prinesú prvý deň.

            5. Tlačivo vyhlásenia je na web stránke školy.

            6. Odchod žiakov zo školy:

                    12.10 hod.

            7. Povinnosti rodiča

            Prosíme rodičov, aby žiakom dali  podpísané tlačivo, ktoré sa nachádza v prílohe ( pokiaľ nebudete mať možnosť vytlačiť si ho, dostanete ho k dispozícii v prvý deň nástupu do školy), ďalej zabezpečiť deťom na každý deň  2 ks ochranných rúšok a papierové servítky pre osobnú potrebu. Dezinfekcia a papierové servítky v triedach a WC sú zabezpečené školou.

             

            Ďakujeme Vám za doterajšiu spoluprácu a ústretovosť a tešíme sa na stretnutie s Vami.

             

             

            Tlačivá si môžete stiahnuť tu:

            Príloha č.2 Vyhlásenie  

          • Návrat do školy

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            ako ste už určite postrehli, prichádza k ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení v rámci uzatvorenia škôl a nás poteší Vaša prítomnosť na vyučovaní.

            V priebehu  budúceho týždňa Vás oslovia triedni učitelia, aby zistili záujem žiakov o prezenčné vyučovanie a stravovanie v škole, nakoľko je nástup do školy stále dobrovoľný.

            Žiaci, ktorí prejavia a potvrdia záujem, nastúpia od 22.6., ostatní budú pokračovať  vo vyučovaní v nastavenom systéme ako doteraz.

             

            Tešíme sa na Vás.

          • Pyžamový deň 12.6. - ukončený

          • A máme tu poslednú úlohu v rámci projektu HRDÁ ŠKOLA :-), na ktorú ste sa asi najviac počas roka tešili. PYŽAMOVÝ DEŇ!!!! Ktorý vlastne majú starší žiaci každý jeden deň. Dokonca i počas online hodín, kedy jedine v pyžame stihnú spustiť Teams, aby nezmeškali vyučovanie.

            My starší si to „odpyžamujeme“ doma, každá jedna fotka od Vás nám všetkým zlepší náladu a pokiaľ sa Vy mladší rozhodnete, že do školy v pyžame predsa len pôjdete, pošlite nám tiež pár fotiek, ktoré nám budú spomienkou na náš PYŽAMOVÝ DEŇ!!!!

          • Zber papiera

          • Prečo zbierať papier?

            Všetci vieme, že recyklačný cyklus je ekologicky a ekonomicky výhodný. Šetrí energiu, znižuje ekologickú záťaž prostredia. Zberový papier je významnou surovinou napríklad pri výrobe hygienických, baliacich a obalových papierov. Naši žiaci ho každoročne nazbierajú niekoľko ton.

            Vieme, že tona nazbieraného a spracovaného papierového odpadu zachráni 2,5 m3 drevnej hmoty.

            Tak koľko sa nám tento rok podarí zachrániť m3?

             

            Od 4. 6. 2020  počas pracovných dní v čase od 7.30 do 13.30 nám môžeš priniesť  papier  ku kontajneru, ktorý sa nachádza  v areáli školy. Následne ho preberie pán školník, odváži a zapíše si hmotnosť. Lebo pozor!!! Tento rok čím viac papiera prinesieš, tým väčšiu šancu máš vyhrať pre seba a svoju triedu „AKTÍVNE VOĽNO“ :-) 

            ,,Aktívne voľno" si samozrejme vyberieš v mesiaci september. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
      • zsbeladice@gmail.com,
      • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535 MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
      • Školská 252 951 75 Beladice 95175 Beladice Slovakia
      • 53459148
      • 2121407233
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje