• Ďakujeme ...

          • ...kozmonauti, fyzici, programátori, hudobníci, technici, lekári, inžinieri aj právnici majú jednu vec spoločnú: SKVELÉHO UČITEĽA, ktorý im vniesol svetlo do života....

            Dovoľte nám v mene celej školy vyjadriť vďaku, za všetky roky, ktoré ste s láskou a pokorou venovali vzdelávaniu naších žiakov. Aj vďaka Vašej pedagogickej činnosti ste mnohým dopomohli k ich vytúženému povolaniu, stali sa z nich úžasní mladí ľudia.

             Za všetko Vám ĎAKUJEME a zároveň Vám prajeme veľa úspechov v ďalšej profesii.

                                                   KOLEKTÍV ZŠ BELADICE

             

             

          • Dobrý skutok - ĎAKUJEME

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy.

            Dovoľte mi, aby som v mene Základnej školy Beladice vyjadrila úprimnú vďačnosť všetkým Vám, ktorí ste sa akokoľvek podieľali na našej zbierke.

            I tento rok sa vyzbieralo neskutočné množstvo nádherného šatstva a krásnych hračiek v podobe kníh, áut, babík a puzzle.

            Spoločne sme podporili dobrú vec, pomohli niekoľkým rodinám, ktorí sa ocitli v neľahkej situácii a vyčarili úsmev na tvári deťom v detskom domove...

            Sme nesmierne radi, že všetky darované veci už boli odovzdané  a tešia sa z nich noví majitelia.

             

            Aj vďaka Vám má zmysel robiť to, čo robíme. Úprimne Vám ĎAKUJEME!!!!

             

             

             

             

             

          • E Twinning projekt žiakov ZŠ Beladice úspešne ukončený

          •  

            V rámci e Twinning programu, ktorý predstavuje partnerstvo európskych škôl a ponúka priestor na spoluprácu učiteľov a žiakov,  sa žiaci ZŠ Beladice spoločne so žiakmi  z Gymnázia  Zigmanda Wintera z Českej republiky  podieľali  na spoločnom projekte " Vier Jahreszeiten - Štyri ročné obdobia". Projekt bol prínosom  pre obe školy : učitelia  a žiaci spolupracovali, mali aktívnu úlohu, komunikovali, robili rozhodnutia, vzájomne sa rešpektovali a učili sa zručnostiam  21. storočia.   Mali sme možnosť osvojiť si použitie aj digitálnych technológií a precvičiť si cudzí jazyk

          • Korčuliarsky kurz - ukončenie

          • Z denníka korčuliara....

            • deň piaty...naskakujeme na ľad a čakáme, čo sa bude diať. Pripravení na pokyny trénerov a hlavne odhodlaní v plnej zbroji
            • zrazu zisťujeme, že dnešný deň bude iný ako doposiaľ, bude plný zábavných súťaží a hier,rozdelení na dva tábory čakáme na prvú disciplínud
            • družstvo A vyhráva, ale nie....nastáva pád...družstvo B sa smeje, lebo vo vedení opäť je, takto to ide ďalej. A,B,B a A.

                   A kto vlastne vyhral? Vyhrali sme všetci, ktorí napriek predsudkom sa odhodlali a či už po prvýkrát, alebo po 20rokoch na korčuliach stáli.

                 Či sme veľkí, a či malí, v každom z nás to stále je, netreba sa báť. Áno decká, bolí to, tie pády boli tvrdé, no vy ste sa nevzdali a vždy s úsmevom ste ich zdolali.

             PS: Aj ja som sa smiala, večer doma, keď som cez slzy obklad na zadnú časť tela dávala.

          • Korčuliarsky kurz

          •         Tento týždeň sa zúčastňujeme korčuliarskeho kurzu na Zimnom štadióne v Zlatých Moravciach. Cieľom tohto výcviku je získanie a zdokonaľovanie korčuliarskych zručností, prekonanie obáv z ľadu a nácvik korčuliarskej techniky.

                        Úspešne sme dnes zvládli 3.deň. Prvé dni sme sa naučili udržať si rovnováhu a chôdzu na ľade, korčuľovanie vpred a vzad, odraz a zabrzdiť. Dnes sme zažili deň plný zábavy – naučili sa zvládnuť oblúčiky, jazdu na jednej nohe a dokázať zmeniť smer. V závere sme si spoločne zasúťažili.

            Aj keď nás bolia nohy,  sme zdravo  unavení, vždy sa s úsmevom vrátime späť do školy.

          • Vianočné posedenie pri punči

          • Rada školy v spolupráci so ZŠ Beladice zorganizovala dňa 10.12. posedenie pri punči spojené so zdobením medovníkov. Na svoje si prišli malí i veľkí...

            Veď posúdte sami :-) 

            náš výsledok:-)

            vyhodnetenie, po ktorom nezostal nikto bez odmeny :-)

          • Vianočné trhy

          • Vianoce opäť prichádzajú, nastal čas vyzdobovania naších príbytkov. Vytvorte si krásne Vianoce aj vďaka ozdobám z našej vianočnej dielne.

            Vianočné trhy sú pre vás otvorené od 10.12.-12.12 v čase od 14.00-16.00.

             

            Kúpou akéhokoľvek produktu prispejete na ďalšiu tvorivú činnosť naších žiakov. ĎAKUJEME!

          • Pozvánka

          • Pozvánka na vianočné posedenie

             

            Rada školy pri Základnej škole, Školská 252, Beladice,  v spolupráci so Základnou školou Beladice,

            pozýva všetkých rodičov a detí

            dňa 10.12.2019 od 16.00hod. v ZŠ Beladice

            na vianočné posedenie pri punči spojené so zdobením medovníkov.   

             

             

             

          • Stolnotenisový turnaj

          • Dňa 28.11.2019 sa konal v Topoľčiankach stolnotenisový turnaj Mikroregiónu Tríbečsko, ktorého sa zúčastnili aj žiaci našej školy. V kategórii žiaci ( 1.- 6.ročník) získal Šimon Pecho 3.miesto a rovnako tiež aj Michal Pindeš získal 3.miesto v kategórii (7.- 9. ročník). Obom ešte raz srdečne gratulujeme. 

          • OK OSJL

          • Naši žiaci nám robia v poslednom čase neskutočnú radosť. Reprezentujú nás nielen na rôznych športových súťažiach, ale i vedomostných. Dôkazom toho bola streda, kedy náš šikovný deviatak SAMKO AKÚČ sa zúčastnil OKRESNÉHO KOLA OLYMPIÁDY ZO SLOVENSKÉHO JAZYKA, kde si počíňal viac než úspešne a od druhého miesta ho delil jeden bod. 

            Riadime sa heslom: ,,Nie je dôležité vyhrať, ale dokázať, že na to máme." A Samko na to má!!! Srdečne mu v mene celej školy blahoželáme!!!

          • Expert geniality show

          • 28.11.2019 sme zažili pocit výnimočnosti, predviedli svoje vedomosti,
            schopnosť čítať s porozumením, logické myslenie a správny úsudok. Žiaci
            5. a 6. ročníka súťažili v v oblastiach Ako funguje svet, 5 jazykov
            kultúry a tí starší v oblastiach Od Dunaja k Tatrám, Svetobežník,
            Mozgolamy, Do you speak English? Tajomstvá prírody a Góly, body,
            sekundy. Prvé výsledky v porovnaní s deťmi z celého Slovenska sa
            dozvieme už 20 decembra. Držte nám palce, možno získame aj titul EXPERT
            alebo TOP EXPERT. No a na tých najlepších čakajú aj vecné ceny

             

          • Majstrovstvá okresu v stolnom tenise žiakov

          •  

            Dňa 23.10. 2019 sme sa zúčastnili MO v stolnom tenise, kde sme sa umiestnili na krásnom 3. mieste. Veľmi sa tešíme a zároveň gratulujeme našim chlapcom a zvlášť pánovi učiteľovi Balogovi, ktorý týmto dostal krásny darček k dnešným narodeninám :-)

          • Šaliansky Maťko

          • Prvý decembrový týždeň sa  konalo školské kolo recitačnej súťaže v prednese povesti:

            Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského.

            Zúčastnilo sa ho spolu 13 žiakov, ktorí súťažili v troch kategóriách. Víťazi jednotlivých kategórii postupujú do okresného kola, ktoré sa bude konať v januári v Zlatých Moravciach.

            I. kategória Simon Žňava

            II. kategória Nina Cebová

            III. kategória Šimon Pecho

             

            Srdečne blahoželáme:-)

          • Halloween


          • Jesenné prázdniny a ich sviatky sú plné farieb, no hlavne spomienok. Na chvíľu sa pozastavíme a spomenieme si na ľudí, ktorí nás opustili a dívajú sa na nás z krajšieho, no nepoznaného sveta. Sveta, kam živé bytosti po smrti odchádzajú.
            Mnohé školy si spájajú tieto sviatky s americkým Halloweenom. Žiaci chcú zažiť halloweensku párty. Premeniť sa na rôzne masky, stráviť so spolužiakmi i učiteľmi deň plný zábavy, súťaží a strašenia.
            Úlohou našej školy je poukazovať na slovenské tradície, teda aj na pamiatku zosnulých. No keď chceme vychovávať a vyučovať efektívnejšie je vhodné poukázať aj na zvyky v iných krajinách napr. USA. Zámerom je hlavne rozveseliť deti – žiakov, myslím, že sa nám to podarilo a naši žiaci sa dnes vrátili zo školy plný krásnych a veselých zážitkov zo školskej HALLOWEENSKEJ PARTY.

          • Odbehni si svoj okruh :-)

          •  

            Búrame predsudky a prijímame výzvy. Neodradí nás ani dátum, hoci nám piatok 13. v kalendári svieti. Spolu sa na štart postavíme a spoločne si každý svoj okruh odbehneme. Podmienky boli jednoduché, minimálne jeden, maximálne 32 s možnosťou po dvoch, troch, či už piatich si oddýchnuť a opäť po zvážení svojich síl sa k bežiacemu davu pridať..

            Je to priam neuveriteľné, ale zapojilo sa Vás 24 plus vyzývateľky, spolu sme zabehli 486 okruhov a dali dokopy 160 km!!! Je to fantastický výkon!!!Ste úžasní! Výzva splnená! Aká bude ďalšia??? :-)

            Najlepší z najlepších boli:

            Michal Pindeš      10,5km   (v kuse bez prestávky)

            Marko Jenis         10,5km   (v kuse bez prestávky)

            Dominik Horvát    9,9 km    (vynechal 2 okruhy)

            Dušan Marcinko   8,5 km    (vynechal 6 okruhov)

            Natália Zlievská    8,2 km    (vynechala 7 okruhov)

          • MO v stolnom tenise žiačok

          • Dňa 22.10. sa naše dievčatá zúčastnili na MO v stolnom tenise, kde sa umiestnili na krásnom 4. mieste. Srdečne gratulujeme! Baby ste dobre!!!

          • Príbeh hudby

          • Dňa 22.11 sme sa už tradične zúčastnili výchovného koncertu, kde sme sa na chvíľu stali nesmrteľnými. Spolu s dirigentom Gabrielom Rovňákom ml., Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu a Bratislavským chlapčenským zborom sme si uvedomil, že okrem kytice, čokolády, alebo knižky môžeme tomu, koho máme radi, venovať aj pieseň či dokonca celú skladbu.  Niekoľko talentovaných ľudí to už vyskúšalo a niektorí z nich sa dokonca stali nesmrteľnými! Čo teda robili a robia dobre napríklad Wolfgang Amadeus Mozart, Ludvig van Beethoven, Eugen Suchoň alebo Sylvia Bodorová? Prečo sa mnohým hudobným skladateľom nepodarilo preraziť? Čo robili zle? Na tieto a mnohé ďalšie otázky sme dostali odpovede práve vďaka druhému koncertu z cyklu Príbeh hudby – O nesmrteľnosti.

          • Október - Mesiac úcty k starším

          • Sme veľmi radi, že  prostredníctvom našich žiakov sme dňa 19.10.2019 v KD BELADICE mohli vyjadriť úctu k tým, ktorí tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Úctu k tým, ktorí sa každý deň vzdávali radostí, ktoré im život ponúkal, aby urobili šťastnými nás, ich deti, vnúčatá.

            Úctu k naším otcom a k naším mamám, k naším prarodičom. Ku všetkým, ktorí si zodrali svoje ruky, aby naše zostali hladké a nepoškvrnené.

            V mene celej ZŠ BELADICE Vám ĎAKUJEME :-)

          • Hrdá škola - Suit up deň :-)

          • V rámci projektu HRDÁ ŠKOLA sa dňa 15. 10. konal SUIT UP DEŇ.  Do školy žiaci mohli prísť slávnostne oblečení. U chlapcov nechýbali nohavice a košele, dievčatá to osviežili farebnými sukňami a rôznymi módnymi doplnkami :-)

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
      • zsbeladice@gmail.com,
      • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535 MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
      • Školská 252 951 75 Beladice 95175 Beladice Slovakia
      • 53459148
      • 2121407233
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje