• Dokumentárne filmy

          • Milí žiaci dávame Vám do pozornosti tipy ako využívať voľný čas, prostredníctvom stránky

            www.globalnevzdelavanie.sk

            môžete sledovať filmy, ako aj stiahnuť si metodicko-vzdelávacie materiály ku každému filmu. Po vyplnení krátkeho a zjednodušeného formulára k jednotlivým filmom na stránke Vám bude  odoslaný odkaz na prehranie filmu.

            Na uvedenej stránke sa o každom filme dozviete viac:

            •    Ďakujeme za dážď (Dánsko / 2017 / 59 min. / slovenské titulky), témy filmu: globálna klimatická zmena, klimatická spravodlivosť, environmentálny aktivizmus, migrácia

            •    Domáci zápas (Spojené kráľovstvo / 2017 / 52 min. / slovenské titulky), témy filmu: chudoba, dospievanie

            •    #SledujMa (Holandsko / 2018 /  50 min. / české titulky), témy filmu: sociálne siete, reklama, mediálna gramotnosť, morálka

            •    Aktivistka (Fínsko / 2017/ 57 min/české titulky), témy filmu: ochrana prírody, postavenie jednotlivca v spoločnosti, aktivizmus mladých

            •    Bojovníčka s nenávisťou (Nemecko, Taliansko / 2017/ 52 min/ české titulky), témy filmu: boj proti extrémizmu, individuálna motivácia

            •    Čo dokáže lož (Česko, Francúzsko / 2016 / 52 min / český jazyk), témy filmu: falošné správy, konšpiračné weby, hybridná vojna

             

            Všetky filmy sú určené pre žiakov  vyšších ročníkov ZŠ, žiakov SŠ, SOŠ a gymnázií.

          • Zápis do 1.ročníka

          • Vážení rodičia,

            všetky potrebné informácie týkajúce sa zápisu Vášho dieťata do 1.ročníka, nájdete v hlavnom menu "elektronická prihláška".

             

             

          • Deň učiteľov a ...deň rodičov :-)

          • Dnes 28.3. oslavujeme DEŇ UČITEĽOV!

            No neoslavujú ho len učitelia. Oslavujú ho všetci!!!

            Všetci tí, ktorí sa ocitli v komplikovanej situácii a z týždňa na týždeň vhupli do pedagogického diania.

            Všetci tí, ktorí dennodenne získavajú pedagogické minimum, aby dali svojim deťom maximum.

            Áno, drahí rodičia, oslávme ho spolu!!!

            Ďakujeme, že ste a že nám v poslednej dobe pomáhate.

            Dnes teda NEUČME!!!

            Dnes si užime náš spoločný veľký DEŇ!!!

                                                                    ZŠ BELADICE :-)

             

          • Učíme na diaľku

          • Stránka sústreďuje všetky dôležité termíny a usmernenia pre školy a školské zariadenia tak, aby disponovali jasnými a jednoznačnými informáciami. V jednotlivých častiach sú odporúčania pre vyučujúcich aj pre manažmenty škôl, ako postupovať v čase prerušenia vyučovania a prezenčnej výučby pri rešpektovaní možností a potrieb jednotlivých žiakov a študentov, rodičov i učiteľov. Súčasťou webovej stránky je aj prehľad dostupných komunikačných nástrojov a platforiem, elektronických zdrojov a existujúcej podpory pre školy, pedagogických a odborných zamestnancov, ako aj pre rodičov.

          • Ponožková výzva

          • Milí žiaci, napriek situácii, ktorej momentálne všetci čelíme, spríjemnime si dnešný deň a zároveň sa spojme pre dobrú vec :-)

            #PonozkovaVyzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.

            Výzva je určená všetkým, ktorí chcú prejaviť solidaritu a podporiť ľudí s Downovým syndrómom a ich rodiny. Zároveň rozširuje povedomie o tom, že ľudská individualita robí tento svet krajším, pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim.

            Každá fotka, ktorá mi bude poslaná na: richter.denisa@gmail.com, 0903 404 824 (WhatsApp, Viber, messenger), bude v priebehu dnešného dňa zverejnená na stránke.

            Krásnu sobotu priatelia:-)

             

          • ⚠ OZNAM ⚠

          • Zajtra (t.j. piatok 13.03.2020) prebieha vyučovanie podľa rozvrhu.
            Od pondelka 16.03.2020 je nariadené karanténne opatrenie krízového štábu minimálne na 2. týždne (v prípade predĺženia budete informovaní prostredníctvom školskej stránky a obecného rozhlasu).
            Prevádzka ZÁKLADNEJ ŠKOLY BELADICE sa prerušuje od 16.3.2020.

            Žiadame žiakov našej školy, aby sa správali podľa pokynov, ktoré dostali od triednych učiteľov, v záujme zdravia a bezpečnosti.

             

            Žiaci dostanú zajtra od učiteľov 13.3. potrebné materiály k samoštúdiu.

          • OZNAM

          • Na základe zabezpečenia ochranných opatrení proti šíreniu vírusových ochorení v škole nariaďujeme:

            PRÍSNY ZÁKAZ VSTUPU

            DO BUDOVY

            nepovolaným osobám, t.j. rodičom, ostatným rodinným príslušníkom a tu nezamestnaným osobám, od 10.3.2020 až do odvolania.

            Riešenie akýchkoľvek problémov vybavujte telefonicky (037/6330247), resp. emailom (zsbeladice@gmail.com), alebo prostredníctvom žiackej knižky.

            Deti si môžete vyzdvihnúť len pri hlavnom vchode budovy po vyučovaní, platí to aj pre deti, ktoré navštevujú ŠKD.

          • ​​​​​​​Usmernenie MŠVVŠ SR č.2 k šíreniu koronavírusu

          • Vážení rodičia a návštevníci školy,

            prosíme Vás o dodržiavanie pokynov a odporúčaní, apelujeme na zodpovednosť za svoje deti a okolie.

             

            V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 zasadal dňa 6. 3. 2020 Ústredný krízový štáb, ktorý prijal viaceré nové opatrenia a zákazy.

             

            Na základe uvedených prijatých opatrení Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydáva 2. usmernenie k šíreniu koronavírusu pre školy, školské zariadenia, zamestnancov rezortu školstva a športové zväzy v tomto znení:

            RUŠIA SA :

            1. s okamžitou platnosťou všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov a študentov do zahraničia,

            2. návštevy v reedukačných výchovných zariadeniach až do odvolania.

            Dôrazne sa neodporúča cestovať do krajín, kde sa koronavírus objavil - hlavne do Talianska.

            MŠVVaŠ nemá možnosť vylúčiť z vyučovania v rámci povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom koronavírusu, je potrebné riadiť sa pokynmi hlavného hygienika, regionálneho úradu verejného zdravotníctva resp. Úradu verejného zdravotníctva.

            MŠVVaŠ zároveň chápe obavy rodičov a detí z koronavírusu, a preto DÔRAZNE apeluje na rodičov, pokiaľ sa ich deti vrátili z oblastí, kde sa koronavírus objavil, aby sami zvážili ich 14 dňovú domácu izoláciu.

            Ak sa osoby, ktoré sa zdržiavali v oblastiach, kde sa koronavírus objavil, rozhodnú nerešpektovať odporúčanie ostať doma a zamestnávateľ resp. zriaďovateľ má obavy z možného rozširovania koronavírusu, má možnosť svoje kroky konzultovať s regionálnym úradom verejného zdravotníctva resp. s Úradom verejného zdravotníctva.

            Pre materské školy odporúčame prijať po konzultácii so zriaďovateľom rovnaké opatrenia týkajúce sa zaraďovania chorých detí do kolektívu. V tomto prípade taktiež DÔRAZNE apelujeme na zodpovednosť rodičov voči ostatným deťom.

            Naďalej platí, že v prípade, ak sa žiaci, učitelia, zamestnanci škôl a školských zariadení a taktiež zamestnanci rezortu školstva vrátili z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.

            Naďalej trvale až do odvolania platia a musia sa dodržiavať nižšie uvedené odporúčania:

            · V prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia počas 14 dní od návratu symptómy spojené s ochorením spôsobeným koronavírusom, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, táto osoba musí ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,

            · v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,

            · v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe,

            · v prípade, že sa vyskytne podozrenie u žiaka bývajúceho na internáte, je potrebné postupovať obdobne.

            Pre materské školy, základné školy, stredné školy, vysoké školy, školské zariadenia, študentské domovy a internáty ministerstvo školstva odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

            - pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu,- nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,- pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,- vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

            Dôrazne žiadame zriaďovateľov a riaditeľov škôl:

            1. aby zabezpečili v školách teplú vodu,

            2. nedezinfikovali ruky deťom netradičnými dezinfekčnými prostriedkami (napríklad octom),

            3. denne prostredníctvom školských rozhlasov upozorňovali a vyzývali deti na prísne dodržiavanie vyššie uvedených všeobecne preventívnych ochranných opatrení,

            4. zabezpečili zvýšené hygienické opatrenia v sociálnych zariadeniach a v školských jedálňach.

            Odporúčanie pre športové zväzy a kluby ohľadom organizovania športových podujatí:

            Na základe rozhodnutia ústredného krízového štábu sa ruší ČSOB maratón.

            MŠVVaŠ ďalej odporúča pri organizovaní športových podujatí:

            · realizovať tieto športové aktivity bez účasti divákov,

            · ak športové zväzy, obce resp. iné subjekty plánujú organizovať športové podujatie na verejných priestranstvách, zvážiť ich konanie,

            · pri organizovaní športových podujatí svoje postupy konzultovať so samosprávou, úradom verejného zdravotníctva (regionálnym hygienikom) a medzinárodnými športovými zväzmi,

            · ak sa športové podujatie bude organizovať, zvážiť účasť športovcov z krajín, kde sa koronavírus objavil.

            Call centrá:· Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky – 0917 222 682· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Banskej Bystrici - 0918 659 580· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave – 0917 426 075· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre – 0948 495 915· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trnave - 0905 903 053· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne – 0911 763 203· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach – 0918 389 841· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Prešove – 0911 908 823· Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline – 0905 342 812

          • Výzva k zodpovednosti

          • Vážení rodičia,                                                                                                                                                   riaditeľstvo školy Vás vyzýva k zodpovednosti voči svojim deťom a voči ich spolužiakom. Žiadame Vás, aby ste svoje deti, ktoré majú príznaky chrípky, nádchy, respiračného ochorenia neposielali do školy. Prispieva to k zvyšovaniu chorobnosti a v tomto exponovanom čase, kedy je v rámci Nitrianskeho kraja zvýšený výskyt respiračných ochorení, to nie je žiadúce. Počas vyučovania sa necítia komfortne ani Vaše deti, ani my učitelia.                                                                                                                                                             Ďakujeme za pochopenie.

             

             

          • Naše práce

          • Máme šikovných žiakov, ktorí dávajú našej škole život. Vidíme to všade vôkol nás, na nástenkách nachádzajúcich sa na chodbách i v triedach. Vaše práce sú úžasným výtvorom vašich rúk a hlavne fantázie.

            Sme  na Vás hrdí :-)

          • Projekty z GEO

          • Každý z nás už bol pri nejakom vodnom toku. Ale kto z vás sa môže pochváliť, že stál pri sopke, videl tečúcu lávu? Naši piataci veru áno. Vďaka nadobudnutým poznatkom z geografie a za pomoci fantázie a šikovných rúk vyrobili úžasné 3D modely.

          • Boli iní

          •  

            Dňa 27.2. sme sa spoločne zúčastnili výstavy v Ponitrianskom múzeu v Nitre na tému ,,Boli iní", týkajúcej sa snáď najtragickejšieho obdobia v dejinách ľudstva, holokaustu. Napriek tomu, že táto téma je sama o seba ťažká, vďaka pútavému spracovaniu vhodnému pre vekové kategórie našich žiakov, sme sa dozvedeli o živote a osudoch nitrianskych Židov. Vypočuli sme si emotívny príbeh Evičky, ktorú pred koncentračným táborom zachránila nočná vychádzka z úkrytu (pani Eva má dnes vyše 80 rokov a na jeseň sa chystá navštíviť Nitru).

            Prostredníctvom fotografií, predmetov z danej doby, názorných ukážok a hlavne vďaka pútavému výkladu pod vedením pani Eliášovej a pani Rigovej, sme zistili, že to, čo je pre nás teraz samozrejmé, v minulosti bolo nemožné. SLOBODA! Vážme si, že ju máme, že môžeme každý jeden okamih prežívať slobodne s RODINOU, PRIATEĽMI a áno aj slobodne chodiť do školy :-).

            Naša veľká vďaka patrí pani Eliášovej a jej tímu, za to, čo robia pre mladšie vekové generácie. Vďaka Vášmu tradične – netradičnému spracovaniu si naši žiaci vždy odnesú od Vás domov nové poznatky a zážitky. Chce to veľké srdce! ĎAKUJEME. ZŠ BELADICE

          • Karneval

          • Je pondelok a k tomu po prázdninách:-). Kto by sa do školy tešil? No predsa MY. Do budovy sme vošli usmiati, veselí a plní očakávaní z dnešného karnevalového dňa, v ktorom sme sa premenili na rozprávkové, mytologické bytosti, pobehovali medzi nami zvieratká, večne usmiaty šašo, ktorý sa nezľakol ani upírov, či pirátov.

            Spoločne sme si zasúťažili v rôznych disciplínach ako napr: tanec na novinách, namotávanie cukríku na špagát, klobúkový tanec, kreslenie so zaviazanými očami, skákanie s loptou a mnoho ďalších, ktoré sme hravo zvládli. No a ako to už býva zvykom, záver sme zavŕšili tou najúžasnejšou diskotékou :-).

          • Kráska a zviera

          • „Rozpovieme vám príbeh. Príbeh, ktorého čas ešte neskončil. Príbeh, ktorý má dve tváre. Pretože každý príbeh má dve tváre. Jedna je krásna ako rozkvitnutá lúka a vánok, ktorý nás šteklí vo vlasoch, ako spomienka na minulé leto. A tá druhá je tá, ktorú nechceme vidieť. Zvieracia, vlčia, ktorá nám pripomína,že nie vždy sú veci také, aké by sme chceli, aby boli. Ale iba bystré oko vidí, ktorá tvár je tá pravdivá.“

            Nesmrteľný príbeh o láske, dôvere a jednej kliatbe. V osamelej dedine žije kupec so svojou dcérou. Na poslednej ceste nájde kupec na opustenom zámku trojružu, ktorú chce zobrať svojej dcére ako darček. Netuší však, že zámok obýva hrôzostrašné zviera, ktoré ho postaví pred neľahké rozhodnutie: alebo si vezme ruku jeho dcéry alebo jeho život. Krásna Belle sa ocitá sama so Zvieraťom na opustenom zámku, ktorý pod vplyvom dávnej kliatby ožíva. Práve tá kedysi zmenila krásneho princa na hrôzostrašného netvora. Kliatbu môže zlomiť iba pravá láska. Podarí sa kúzlo zlomiť skôr, ako sa miestni muži rozhodnú zviera zabiť a vyslobodiť Belle zo zajatia?

             

            O tom ako to dopadlo, sme sa spoločne dozvedeli dňa 6.2. v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre :-)

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2020

          • Školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín sa konalo dňa 14. februára 2020. Zúčastnilo sa ho 13 žiakov 1. – 9. ročníka. Súťažiaci si zmerali sily v prednese básnických i prozaických textov. Porota si pozorne vypočula prednes všetkých ukážok a rozhodla  následovne:

            I.kategória

            POÉZIA

            1. miesto – neudelené
            2. miesto – Peter Ficek
            3. miesto – Anna Cholujová, Alex Gunyiš

            PRÓZA

            1. miesto – Karolína Homolová
            2. miesto – Šimon Beláň
            3. miesto – Alex Šíla, Marek Zaťko

            II. kategória

            POÉZIA

            1. miesto – Paulína Švecová
            2. miesto – Dávid Horvát

            PRÓZA

            1. miesto – Vivienn Klučovská
            2. miesto – Liliana Princzová

            III.kategória

            POÉZIA

            1. miesto – Adela Tokárová

            PRÓZA

            1. miesto – Alexandra Fábryová

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a oceneným blahoželáme!

             

             

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

          • Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to. Stačí kliknúť na link nižšie. ĎAKUJEME!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
      • zsbeladice@gmail.com,
      • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535 MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
      • Školská 252 951 75 Beladice 95175 Beladice Slovakia
      • 53459148
      • 2121407233
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje