• Upozornenie pre rodičov

          •  

            Varovanie pre rodičov pred nebezpečnou skupinou na platforme WhatsApp.

            Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT varuje rodičov na skupinu “Přidej co nejvíc lidí” na sociálnej sieti Whatsapp, ktorá sa aktuálne šíri medzi žiakmi základných škôl v Čechách a na Slovensku. Skupina podľa spravodajstva z ČR je veľmi nebezpečná.

            Viac na stránke SK-CERT: https://www.sk-cert.sk/sk/varovanie-pre-rodicov-pred-nebezpecnou-skupinou-na-platforme-whatsapp/index.html

          • Vyučovanie v maskách - 27.10. - foto + video

          •    Jesenné prázdniny a blížiace sa  sviatky sú plné farieb, no hlavne spomienok. Na chvíľu sa pozastavíme a spomenieme si na ľudí, ktorí nás opustili a dívajú sa na nás z krajšieho, no nepoznaného sveta. Sveta, kam živé bytosti po smrti odchádzajú.Mnohé školy si spájajú tieto sviatky s americkým Halloweenom. Žiaci chcú zažiť halloweensku párty. Premeniť sa na rôzne masky, stráviť so spolužiakmi i učiteľmi deň plný zábavy – učiť sa v maskách.Úlohou našej školy je poukazovať na slovenské tradície, teda aj na pamiatku zosnulých. No keď chceme vychovávať a vyučovať efektívnejšie je vhodné poukázať aj na zvyky v iných krajinách napr. USA. Zámerom je hlavne rozveseliť deti – žiakov. Preto sme sa rozhodli, že to žiakom umožníme a môžu prísť prezlečení v „halloweenskych maskách“ :-) 

            Tak sa na Vás tešíme! Vidíme sa 27.10.!

          • Integrácia - koncert

          • Kali, Ego, Marek Hamšík, Boris Valábik a mnohí ďalší sa stretli dnes v Nitre na najväčšej športovej exhibícii. Organizátorom bolo OZ Integrácia, ktorá na Slovensku funguje už 15 rokov, a ktorá deti učí vzájomnej tolerancii a rešpektu. Svoj čas a energiu deťom venovalo množstvo známych osobností a športovcov.

             

            Koncert poukázal na správne hodnoty, odsúdil šikanu a všetky negatívne a nenávistné prejavy.

          • SUIT-UP DEŇ

          • Naša ZŠ s MŠ sa obliekla do slávnostného. Z dievčat sa stali krásne dámy a z chlapcov elegantní gentlemani. Na pár hodín sme vymenili naše bežné/každodenné oblečenie a obliekli sme sa do formálneho alebo spoločenského odevu - jednoducho do "gala". Zapojila sa väčšina z nás - či žiaci, kamaráti z materských škôl, dokonca i učitelia!!!

            Všetkým Vám ĎAKUJEME za spoluúčasť. Veríme, že sa Vám to aspoň trošku páčilo, že ste sa cítili výnimočnejšie než iný deň a budete sa tešiť na čas, kedy si takýto deň opäť zopakujeme.

            MŠ Chrašťany

          • Viktor - koncert

          •  Dňa 18. októbra 2023 sa uskutočnil výchovný koncert VIKTOR. Zúčastnili sa ho žiaci prvého stupňa,žiaci 5. ročníka a kamaráti z materských škôl.  Program bol venovaný problematike dnešných detí aj  mládeže a mal nielen výchovný, ale aj zábavný charakter. Slušnosť, priateľskosť, pocit zodpovednosti a vzájomná tolerancia, to bolo základné motto programu. Žiaci sa  aktívne zapájali, zaspievali si a využili pri speve aj rôzne hudobno-pohybové hry. Bol to príjemný zážitok.

          • Integrácia - koncert


          •     Dňa 23.10.2023 sa žiaci 3. - 9. ročníka zúčastnia charitatívneho koncertu INTEGRÁCIA v Nitre.
            Žiaci prídu do školy na začiatok vyučovania.

            Začiatok koncertu – 10.00 hod.
            Predpokladaný návrat - 14.00 hod.

            So sebou si zoberú - desiatu, pitný režim (nie v sklenenej fľaši), kartičku poistenca.

            Z obedov sú v tento deň odhlásení.

             

          • Knihy

          • Milí rodičia, 

            i tento školský rok sme prijali ponuku z FONI BOOK  sprospredkovať Vám knihy za bezkonkurenčné ceny priamo z tlačiarne. 

            Výhodou pre nás je, že škola môže získať za predaj kníh, knihy do školskej knižnice.

             

            V prípade objednania ma kontaktujte

            mailom na : richter.denisa@gmail.com,

            alebo sms: 0903 404 824

             

            Termín objednania je najneskôr do: 14.10.

            Termín dodania do školy: 16.10. 

          • Zaujímavý týždeň našich deviatakov

          •  Tento pracovný týždeň naši deviataci zavŕšili účasťou na  súťažiach. Navštívili Strednú odbornú školu obchodu a služieb.V Olympiáde finančnej gramotnosti sa s ťažkými otázkami potrápili Vivien Klučovská a Natália Zlievska. Vivien Klučovská bola odmenená za najvyšší počet bodov v teste sladkou odmenou. Žiaci Pavlína Švecová, Vanessa Ondrišová, Mária Akúčová a Andrej Levický boli na súťaži Kreatívna palacinka, kde porotcovia hodnotili vizuálne prevedenie a chuť.  Okrem súťaže bola prezentácia kulinárskeho umenia o zdravom životnom štýle pána Daniela Melicherika- predsedu Bratislavského klubu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, ktorý bol zároveň hlavným porotcom v súťaži ,,Kreatívna  palacinka", a prezentácia z oblasti finančnej gramotnosti pána Miloša Kováča - riaditeľa finančnej inštitúcie, ktorý im predstavil možnosti spolupráce v oblasti finančného vzdelávania. Pán Miloš Kováč je autorom hry Moja família, ktorú naši žiaci poznajú z hodín informatiky. Zo súťaží si naši žiaci odniesli certifikát o účasti na danom vzdelávaní.

          • Exkurzia Topoľčianky

          • V stredu sme sa zúčastnili geograficko-dejepisnej exkurzie do neďalekej dediny – TOPOĽČIANKY.

            Naša prvá cesta smerovala do Národopisného múzea, ktoré sa nachádza v strede obce na Hlavnej ulici. Sú tu exponáty z histórie Topoľčianok spred 150 rokov. Exponáty sú originálne, okrem fotokópie o zrušení poddanstva v Topoľčiankach s dátumom 20. júl 1854, ako aj fotokópie rôznych listín a zápisníc. Vzácne sú mužské a ženské kroje z Topoľčianok. Nachádza sa tu takmer 20 druhov rôzne zdobených čepcov, ako aj svadobné doplnky dievčat, ktoré sa vydávali. Vedľa starodávnej dobovo ustlatej postele nechýba kolíska s oblečením pre malé dieťa. Sú tu aj rôzne obrusy, uteráky, plachty posteľné, vozové, batohové, ba aj pohrebné. Vedľa truhly na šaty je drevený cestovný kufor, ktorý určite pamätá veľa ciest.

            Naša ďalšia cesta smerovala do parku, ktorý bol vyhlásený za chránenú prírodnú pamiatku a zaradený do zoznamu chránených areálov so štvrtým stupňom ochrany. V parku sa nachádza okolo 300 taxónov drevín, z toho 80 taxónov ihličnatých drevín a 190taxónov listnatých drevín.

            V parku sa okrem oranžéria, unikátneho vodného systému, romantického jazierka, labutieho jazierka, lúk a mnohých ďalších skvostov nachádza aj klasicistický zámok a poľovnícky zámoček.

            A práve zámok, bol hlavným bodom našej exkurzie. Práve v ňom sme mali  jedinečnú šancu vidieť vzácne exponáty spojené s prvým československým prezidentom Tomášom Garriguom Masarykom. Pri príležitosti sto rokov od jeho prvej návštevy v Topoľčiankach, ktoré uplynuli 29. júla, tu otvorili výstavu Letné sídlo prezidentov - Masaryk a Topoľčianky.

             

            Po pútavom výklade sme sa presunuli k Poľovníckemu zámočku.

            Secesná poschodová budova z roku 1910, ktorá bola vybudovaná Habsburgovcami, je považovaná za národnú kultúrnu pamiatku. V súčasnosti ponúka hosťom nadštandardné ubytovanie v štyroch apartmánoch zariadených historickým nábytkom.

             

            Neďaleko zámočku sa nachádza Národný žrebčín Topoľčianky, bol zriadený v roku 1921. Je jediným štátnym centrom pre chov vzácnych plemien koní, ktorého zriaďovateľom je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Dnes chová kone piatich plemien (lipican, hucul, shagya-arab, slovenský teplokrvník a arabský plnokrvník). Videli sme aj koňa kráľovnej ALŽBETY II. , ktorá dostala koňa MAESTOSO X – 38 ako dar 24.10.2008.

             

            Naša posledná cesta smerovala do „Château Topoľčianky“. Prvé víno, pod značkou Château Topoľčianky vzniklo už v roku 1933. Najkvalitnejšie prvorepublikové víno si našlo svoju cestu k Spolku pražských hostinských aj do USA kam sa prvýkrát vyviezlo v roku 1947. Vďaka lokalite, ktorá slúžila ako letné sídlo prezidentov, bolo víno zo Château Topoľčianky súčasťou tvorenia dejín.

             

            Tu sa naša cesta končí, naplnení o nové poznatky nastupujeme do autobusu a už teraz sa tešíme na ďalšiu exkurziu :-)

             

            Žrebčín

            Národopisné múzeum

            Park

            Zámok Topoľčianky

            Vinárske závody

          • Európsky deň jazykov na našej škole

          • V tomto školskom roku 2023/2024 sme si opäť pripomenuli Európsky deň jazykov prostredníctvom rôznych jazykových aktivít, pri ktorých  sme si mali možnosť uvedomiť dôležitosť učenia sa cudzích jazykov. Európsky deň jazykov sa oslavuje od roku 2001. Jedným z hlavných cieľov je podporovať výučbu cudzích jazykov medzi všetkými občanmi Európskej únie. Európska únia má 24 úradných a pracovných jazykov. Ovládanie jazyka pomáha otvárať bránu k inej kultúre a spoločnosti. Vo všeobecnosti sa predpokladá, že najlepšie sa jazyky učia deti, lebo majú pružnejšie myslenie, menej zábran, množstvo času a rady napodobňujú, čo im veľmi pomáha. Na hodinách anglického a nemeckého jazyka  pod vedením p.uč. Šabíkovej, p.uč.Skubeňovej a p.uč. Orolínovej sa žiaci venovali jazykovým aktivitám, hrali hry, spievali pesničky, riešili jazykové kvízy a tajničky, vypočuli si rozhlasovú reláciu o zaujímavosti európskych jazykov. Využili sme ponuku zúčastniť sa online ukážkovej hodiny talianskeho jazyka, ktoré bolo organizované NIVAM. 

            Mgr.Alena Orolínová

          • Brána jazykov otvorená

          • Dňa 25.9.2023 sme sa zúčastnili jazykovej súťaže Brána jazykov otvorená, ktorá sa konala v priestoroch Gymnázia Janka Kráľa v Zlatých Moravciach. Podujatia sa zúčastnil trojčlenný tím K.Homolová, Š.Beláň, Vivienn Klučovská. Žiaci si zmerali svoje jazykové schopnosti so žiakmi z 26 základných škôl. V silnej konkurencii sme obsadili výborné 7.miesto. 

            Ďakujeme žiakom za úspešnú reprezentáciu školy. 

            Mgr.Alena Orolínová

             

          • Hrdá škola - Deň školníka

          • Myslíme si, že fotky z dnešného dňa nepotrebujú náš komentár.

             Len jedno veľké - spoločné:

             

            ĎAKUJEME!!!

             

            Náš školník je super pán,

            stráži celú školu sám.

            Štetec, pílka, kladivo,

            pozveme ho na pivo.

            Všetko rýchlo opraví,

            náladu nám vždy spraví.

            Náš školník je super pán,

            takmer ako SUPERMAN!

                                     1.ročník

             

             

             

            Poďakovanie prvákov svojmu SUPERMANOVI!

            Pokrik druhákov so svojím náčelníkom!

          • Hrdá škola - DEŇ ŠKOLNÍKA

          • I tento rok sa naša škola zapojila do projektu HRDÁ ŠKOLA. Cieľom projektu je oživenie každodenného študentského života na škole prostredníctvom 12 aktivít!

          • Biela pastelka - AKTUALIZOVANÉ

          • Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli. Spoločne sa nám podarilo vyzbierať  83,25€.

             

             

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

            Za akúkoľvek podporu vám ďakujeme.

             

            Projekt zastrešuje pani učiteľka Šabíková. 

             

            https://bielapastelka.sk/

          • Prváčikovia

          • Tento školský rok sa naša škola rozrástla o 15 nových žiakov, ktorí budú  prvé písmená, číslice a počítanie spoznávať vo svojej triede. Zdolávať prvé kroky a pomáhať im počas celého roka bude ich triedna pani učiteľka Záhorská!

             A my všetci ostatní im želáme veľa úspechov!

          • Účelové cvičenie

          • Branné cvičenia sa na školách zachovali dodnes. Zmenil sa ale ich názov a sú o niečo kreatívnejšie. Tieto účelové cvičenia sú určené na to, aby sa žiaci naučili riešiť rôzne krízové situácie. Na našej škole sa branné účelové cvičenie odohralo dňa 7. a 8. septembra 2023.

          • Slávnostné otvorenie šk.r. 2023/2024

          • Septembrom končí leto, čas dovoleniek, prázdnin a začína opäť školský rok plný povinností. Po dvojmesačnej prestávke aj naša škola otvorila svoje brány.

            Pri príležitosti začiatku nového školského roka svojich žiakov privítal riaditeľ školy Mgr. Michal Homola–poprial im veľa úspechov a radosti z každého dňa, ktorý strávia v škole.

            Slovo dostal aj pán starosta PhDr. Mário Žáčik, ktorý povzbudil deviatakov, poprial im mnoho síl v príprave na prijímacie pohovory a zároveň správnu voľbu svojho budúceho povolania.

             

            Na ceste za poznaním všetkým prajeme veľa odhodlania, trpezlivosti a vytrvalosti. Veľa úspechov, milí žiaci a učitelia!

          • Maľovanie ohrady

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

            Srdečne Vás pozývame na brigádu,ktorá sa bude konať dňa 2.9.2023.

            TEŠÍME SA NA VÁS!

             

            ZŠ s MŠ Beladice

          • Slávnostné ukončenie šk.roka 2022/2023

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/2023 sa uskutočnilo  30.6.2023 na školskom dvore. Riaditeľ školy zhodnotil školský rok. Boli ocenení žiaci, ktorí úspešne reprezentovali našu školu a žiaci, ktorí dosiahli vynikajúce výsledky. V krátkom príhovore sa prihovoril žiakom aj starosta obce a slávnostné ukončenie zavŕšila rozlúčka našich deviatakov.

            Touto cestou prajeme všetkým našim žiakom, kamarátom z materských škôl,  učiteľom a zamestnancom školy príjemný oddych, veľa slnečných dní.

             Uvidíme sa opäť v septembri.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
      • zsbeladice@gmail.com,
      • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535 MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
      • Školská 252 951 75 Beladice 95175 Beladice Slovakia
      • 53459148
      • 2121407233
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje